REUTERS/Albert Gea
NEPOZNATA SUDBINA VATRENOG

STIGLA EKSPRESNA REAKCIJA PREDSJEDNIKA BARCELONE NA TEMU 'IVAN RAKITIĆ' Hrvatski reprezentativac dobio je odgovor koji sigurno nije želio čuti

Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2019. 14:53

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu rekao je kako će s hrvatskim nogometašem Ivanom Rakitićem razgovorati oko eventualnog produženja ugovora "kada klub bude imao financijsku mogućnost".

"S Ivanom redovito razgovaram, kao i sa svim igračima. Ako ne razgovaramo tu su poruke. Volim imati kontakt s igračima, uvijek razgovarajući o obiteljskim temama, nikada ne ulazeći u nogometne teme, za takve stvari je tu trener Ernesto Valverde", rekao je Bartomeu u intervjuu za španjolski radijsku postaju Cope.

"Ranije smo govorili o ograničemom proračunu, o uvjetima koji su trenutačno jako teški. Ivan zna da ćemo, kada klub bude imao novi financijskij kapacitet, sjesti i razgovarati. Vidjet ćemo o čemu ćemo razgovarati, no sjest ćemo i pričati kada budemo imali financijske mogućnosti. To sada nije slučaj pa možemo razgovarati samo o nogometu", dodao je.

REUTERS/Albert Gea
REUTERS
Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu

Rakitić, 30-godišnji vezni igrač, od dolaska u Barcelonu u ljeto 2014. godine standardni je član udarne postave te mu ugovor istječe u ljeto 2021. godine. U kolovozu je, nakon Svjetskog prvenstva na kojem je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, zatražio obnovu ugovora uz povećanje plaće. Prošli mjesec je ponovio kako je izjavama nakon utakmica poslao signal predsjedniku Bartomeu. Istaknuo je da želi novi ugovor te i dalje igrati u Barceloni.

Bartomeu je ranije govorio kako će s hrvatskim veznim igračem razgovarati uoči početka iduće sezone, dakle na ljeto. Trener Ernesto Valverde naglasio je kako mu je Rakitić ključan igrač i da ga želi u svojoj momčadi imati i iduće sezone.

Helena Condis, novinarka COPE-a koja je intervjuirala Bartomeua, ne isključuje niti jedan scenarij, no smatra da bi Valverde mogao imati ključnu ulogu u Rakitićevom slučaju.

Screenshot: Sport

"Vidjeli smo prošlo ljeto kada se pojavio interes PSG-a da je Barcelona poručila kako joj je važan, no da mu ne može obnoviti ugovor jer je već imala pred sobom ranije planirana produženja ugovora drugih igrača. Ove sezone je pak potrošila veliki novac na De Jonga", rekla je Condis u telefonskom razgovoru iz Barcelone.

Barcelona je prošli mjesec za oko 75 milijuna eura dovela 21-godišnjeg veznog igrača Frenkija de Jonga iz Ajaxa te ga ostavila ondje na posudbi do kraja sezone.

"Vidjet ćemo hoće li Valverde i dalje biti trener. Ostane li vjerojatno će biti postignut dogovor o obnavljanju Rakitićevog ugovora, no ne bude li više trener ja ne odbacujem niti jedan scenarij. Niti onaj da Rakitić ode, ponudi li mu netko veliki ugovor, jer ne znam do koje razine bi mu Barcelona mogla povećati financijske uvjete", dodala je.

Valverdeu ugovor istječe za šest mjeseci, a Bartomeu je ranije poručio kako klub želi da on ostane trener. U svojoj prvoj sezoni lani osvojio je španjolsko prvenstvo kup i superkup. Lijevi bek Jordi Alba, u klubu od 2012., također traži produženje ugovora koji mu istječe u ljeto 2020. godine.

Linker
18. travanj 2024 19:18