Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

PRIJETI MU 6,5 GODINA ZATVORA

STIGLA POTVRDA SA SUDA U OSIJEKU Za Zdravkom Mamićem bit će raspisana domaća tjeralica, međunarodna tjeralica te Europski uhidbeni nalog

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.06.2018. u 15:51

 • Nakon što je protiv bivšeg čelnika i sadašnjeg savjetnika NK Dinama Zdravka Mamića izdan nalog za uhićenjem, osječki Županijski sud nadležnoj je policijskoj upravi dao nalog za raspisivanjem domaće te međunarodne tjeralice, a za Mamićem će se raspisati i europski uhidbeni nalog, doznaje se u utorak na tome Sudu.

  Glasnogovornik Suda Miroslav Rožac kazao je Hini kako je osječko-baranjskoj Policijskoj upravi  (PU) Sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića, koji je 6. lipnja nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, raspiše domaća, ali i međunarodna tjeralica, s obzirom da je dan prije izricanja presude otišao u BiH, a temeljem koje može biti uhićen u bilo kojoj zemlji izvan Europske unije.

  Dodao je kako je policiji poslan i nalog za raspisivanje Europskog uhidbenog naloga, ukoliko bi se okrivljenik zatekao u nekoj od zemalja članica EU.

  Glasnogovornik osječko-baranjske PU Darijo Premec rekao je Hini kako će policija, nakon zaprimanja, postupiti po sudskom nalogu, i provesti mjere koje je zatražio nadležni Županijski sud.

  Zdravko Mamić je 6. lipnja nepravomoćno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz NK Dinama i osuđen na šest i pol godina zatvora, njegov brat Zoran na 4 godine i 11 mjeseci,  bivši "Dinamov" direktor Damir Vrbanović na 3 godine, a poreznik Milan Pernar na 4 godine i dva mjeseca zatvora.