Srđan Vrančić/CROPIX
ODLAZAK PUT ČIZME

Strinić na korak do Italije: 'Bilo je i drugih ponuda, ali Napoli je novi veliki izazov u karijeri'

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 27. prosinac 2014. 17:15

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić karijeru će nastaviti u Napoliju. Razgovori s trenutno četvrtoplasiranom momčadi Serie A uspješno su okončani. Strinić (27), bivši lijevi bočni Hajduka, kojem istječe ugovor s ukrajinskim Dnjiprom trebao bi, kako se već danima najavljuje, sljedećeg tjedna potpisati ugovor na tri i pol sezone s aktualnim osvajačem talijanskog kupa i Superkupa (u ponedjeljak su u Dohi svladali Juventus) za godišnju plaću od 1,6 milijuna eura .

- Sve je pri kraju. Moram još napraviti liječnički pregled. Ako sve prođe u redu, a nema razloga da ne bude tako, u ponedjeljak ću vjerujem biti igrač Napolija – kazao nam je Strinić.

I drugi klubovi bili su zainteresirani, prije svih Inter i Juventus, ali na koncu je Strinić sve dogovorio s Napolijem. Nakon Hajduka Strinić će ponovno nastupati za klub s navijačima vrelog južnjačkog temperamenta za koji je svojedobno igrao i veliki Diego Armando Maradona trebao bi prema pisanju talijanskih medija zarađivati oko 1,6 milijuna eura godišnje.

- Napoli mi je novi veliki izazov u karijeri. Bilo je i drugih ponuda, no ovako sam odlučio jer je Napoli bio najkonkretniji i zato što sam ljudima iz kluba tako obećao – rekao je Strinić koji se oporavio nakon ozljeda koje su mu u zadnje vrijeme reducirale nastupe. Napoli ima problema na poziciji lijevog beka, Alžirac Faouzi Ghoulam ide na Afrički kup nacija, dok je Kolumbijac Camilo Zuniga koji je znao pokrivati to mjesto (primarno je desni bek/stoper) ozlijeđen.

- Napoli je našao rješenje u meni i to trebam opravdati. Jedva čekam zaigrati za Napoli, ali ne treba letjeti. Prvo se moram pokazati, stabilizirati u momčadi. Bio sam ozlijeđen i mjesec-dva nisam igrao, trebat će mi malo vremena da se vratim u punu natjecateljsku formu – rekao je Strinić koji će se priključiti još jednom bivšem igraču “bijelih” Josipu Radoševiću u svlačionici momčadi koju vodi bivši trener Valencije, Liverpoola, Intera i Chelseaja Rafa Benitez.

- Posebno mi je drago što ću u Napoliju raditi pod paskom takvog trenera.

Linker
24. travanj 2024 08:12