Sibenik, 170410.Nogometna utakmica 26. kola HNL-a izmedju NK Sibenik i NK Hajduk.Na fotografiji: Danijel Subasic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
HRVAT U MONACU

Subašić na vratima mega-momčadi: 'Gazda tvrdi da je Falcao 90 posto naš'

'S Ranierijem se odlično slažem, ugovor mi traje još tri i pol godine, ima iza sebe sjajnu sezonu... Ne bi trebalo biti iznenađenja oko mog statusa, ali, tko zna'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. svibanj 2013. 17:18

Živjeti u Kneževini je užitak, a kako li je tek kad si k tome i uspješan. Baš se tako osjeća Danijel Subašić, naš reprezentativni vratar, koji definitivno živi najljepše dane svoje karijere. Prvi je čuvar mreže Monaca, koji se vratio u Ligue 1, a čiji gazda Rus Ribolovljev, k tome, najavljuje da će otvoriti slavinu, iskeširati milijune i krenuti u pohod na PSG i - Europu.

No, krenimo redom, sezona je, dakle, bilo iznimno uspješna.

- Odlična, tko bi se mogao požaliti. Prvaci smo 2. lige, ostvarili smo taj najvažniji cilj, osobno sam branio stvarno dobro, bio nekoliko puta u momčadi kola. Zadovoljan ja, zadovoljni sa mnom, istinski užitak - priča Subašić, koji bi uskoro mogao dobiti još jedno priznanje. Naime, uz još trojicu ( Malicki - Angers, Boucher - Le Havre i Petrić - Istres) nominiran je za najboljeg vratara lige.

- Lijepo je što me cijene, naravno da bih volio biti izabran, ali ne zamaram se time. Proglašenje najboljega bit će svečano, u Parizu, velika je čast biti uopće tamo.

I tamo bi trebala završiti Subašićeva i Monacova drugoligaška priča i krenuti ona prvoligaška. Čak i europska. Naime, odmah nakon pobjede protiv Nimesa gazda Ribolovljev ušao je u svlačionicu i objavio planove.

- Čestitao je na ulasku u 1. ligi i izvijestio nas da ono pravo sad počinje. Namjerava ovoga ljeta dovesti najmanje pet-šest vrhunskih pojačanja, neki od njih su svjetski vrh, veličanstvena imena. Gazda ne taji da želi Monaco vratiti u vrh, prvo francuskog, a onda i europskog nogometa.

Jedno od imena koje se posljednjih dana najviše spominje jest Radamel Falcao. Pomalo zvuči kao 'bubanje', bez obzira na ruske milijune, čovjeka traže mnogo jači klubovi od Monaca. I koji također mogu platiti.

- Reći ću vam što sam ja čuo. Falcao je već 90 posto Monacov! On bi se za koji dan mogao pojaviti u Monte Carlu i službeno postati naš igrač. Naravno, to je ono što su nama rekli, uz malu zadršku da ga od Monaca jedino može odvojiti potpis za Real, koji u ovom trenutku nije izgledan. Ako ne ode na Bernabeu, stići će k nama u Kneževinu. Jasno, pričekajmo s potvrdom dok se ne ostvari.

Dolazak Falcaa bila bi uistinu najava velikih stvari na Azurnoj obali. Spominju se još neka imena, Rooney recimo?

- Priča se svašta, vidjet ćemo. Znam da gazda neće štedjeti, najavio je da će na ljeto potrošiti više od 100 milijuna eura na pojačanja. Sad, koga će uspjeti dovesti...

Kako čujemo, Subašićeve akcije stoje jako dobro, na njega u Monacu i dalje računaju kao na 'jedinicu', voli ga i trener Ranieri. Valjda gazdi neće pasti na pamet da nakon tih pet-šest zvijezda dovede i, recimo, Casillasa?

- Ha-ha, to se nikad ne zna. Zasad je super, zadovoljstvo je obostrano, s Ranierijem se odlično slažem, ugovor mi traje još tri i pol godine, ima iza sebe sjajnu sezonu... Ne bi trebalo biti iznenađenja, ali, tko zna.

Kako žive nogometaši u gradu gdje su, zapravo, svi na neki način zvijezde? Možete li 'disati'?

- U Monte Carlu je divno jer nema pritiska, sve je opušteno. Tu i tamo te zaustave, slikaju se s tobom, podijeliš autogram i to je to. Neki dan sam sreo Đokovića, on ide na terapije u naš kamp. Tako je to u Monacu, uvijek možeš vidjeti nekog poznatog.

Linker
16. travanj 2024 10:46