Nogomet Mix

Subašić o čudu u Londonu: 'Zašto bi se bojali Arsenala, pa nismo mi čunjevi...'

AUTOR:
 • Dražen Antolić

 • OBJAVLJENO:
 • 26.02.2015. u 08:30

 • Arsene Wenger ne može niti preko svojeg Monaca, ukleta mu je osimina finala, ako ne napravi čudo u Kneževini ispada i peti put zaredom. Danijel Subašić najbolji je vratar kojeg je Hrvatska ikad imala u Ligi prvaka, on i “prinčevi” iz Monte Carla pokrili su Emirates u velikom stilu. No, Monacova sjajna defenziva nije samo izvrsni hrvatski vratar, koliko se kolektivno dobro brane govori da im je Arsenal uspio uputiti tek pet udarac u okvir, po službenoj, netočnoj statistici četiri.

  - Nitko nije vjerovao u ovo, osim nas samih, ljudi u klubu i navijača koji su došli u čudesno velikom broju. Eto vidite da i mi imamo navijače, nemojte napisati da smo kao Dinamo, da nemamo nikoga na stadionu, ha, ha, zafrkavam se... - izvrsno raspoložen javio se sinoć Danijel Subašić iz Londona, kako i ne bi, odigrao je najveću utakmicu u karijeri. A to je tek početak uzleta.

  - Uvijek igramo isto, jako u obrani, pa na kontre, upalilo nam je nekoliko puta. Govorio sam da nedostaje golova, mi otraga odigramo stvarno dobro, sada smo proradili, zadnji put smo u gostim dobili 3:1 Bastiju u listopadu prošle godine. To je naš stil, u Leverkusenu smo dvaput došli do gola i jednom zabili.

  Je li bilo straha prije susreta, ipak je Arsenal slovio za favorita?

  - Pa nismo mi neki čunjevi, odigrali smo vrhunsku utakmicu, a kad staneš otraga tako čvrsto, teško je probiti taj blok.