Foto: Vojko Basic / CROPIX
VELIKA POTPORA

'SVI SMO ODUŠEVLJENI, EVO VAM MILIJUN EURA!' Davor Šuker i HNS odlučili pomoći gradnju centra u kojem će uskoro zaigrati i Vatreni!

Piše: Darko RužićObjavljeno: 26. studeni 2019. 19:45

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nazočio je prošlonedjeljnom prvenstvenom susretu Osijeka i Istre 1961 u Gradskom vrtu. No, njegov je posjet, kako je sam istaknuo, rodnom gradu u koji uvijek rado dolazi imao i radni karakter. Naime, Šuker je s članovima delegacije HNS-a i domaćinima, čelnim ljudima NK Osijek, obišao gradilište budućeg stadiona na Pampasu i nogometnog kampa za potrebe škole nogometa. Nije skrivao svoje oduševljenje onim što je vidio.

- Iznimno mi je drago da se ovako nešto događa, da se nakon Rijeke gradi i u mojem rodnom gradu. Ovo je maestralni projekt i iskreno jedva čekam da se na Pampasu lopta zakotrlja. Doći će, naravno, na Pampas i reprezentacija jer ona igra u svim krajevima Hrvatske budući da nemamo naš nacionalni stadion pa iznajmljujemo one na kojima naši Vatreni igraju. Radujem se tome da će reprezentacija igrati i u Osijeku u kojem se uvijek ugodno osjećala i imala veliku podršku - izjavio je Šuker prigodom obilaska Pampasa.

Ali, njegov je dolazak obznanio i odluku Izvršnog odbora HNS o novčanoj potpori Osječanima.

- Čelnici kluba su na sjednici Izvršnog odbora HNS-a prezentirali svoj projekt koji je sve oduševio i donesena je odluka da se za izgradnju nogometnog kampa NK Osijek dodijeli milijun eura. Hvala gradonačelniku Ivanu Vrkiću, hvala svim gradskim skupštinarima, naravno i predsjedniku kluba Ivanu Meštroviću, vlasniku Lőrincu Meszarosu, direktoru kluba Igoru Galiću, svima koji sudjeluju u ovom iznimno vrijednom projektu. Bit će on od velike ekonomske koristi klubu, a na Pampasu će, uvjeren sam, biti pravi festival nogometa. Uz to i NK Osijek će imati izvrsne uvjete, funkcionalni prostor u kojem će imati prigodu boriti se za plasman u Ligu prvaka ili Europsku ligu - kazao je predsjednik HNS Davor Šuker.

Linker
18. travanj 2024 04:41