Getty Images, sn ilustracija

RIJEČI PODRŠKE STIŽU SA SVIH STRANA

SVIJET SPORTA U ŠOKU NAKON VIJESTI O SRČANOM UDARU NOGOMETNE IKONE 'Siguran sam da ovo nije kraj!' Rafa Nadal poslao emotivnu poruku sunarodnjaku

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 01.05.2019. u 17:53

 • Legendarni španjolski vratar Iker Casillas (37) doživio je srčani udar, no portugalski mediji javljaju kako vratar Porta nije u životnoj opasnosti.

  Kako prenose Portugalci, Casillas se nije dobro osjećao nakon treninga nakon čega je hitno prevezen u bolnicu gdje su liječnici utvrdili kako je pretrpio srčani udar. Odmah je operiran i više nije u životnoj opasnosti.

  Bivši vratar španjolske reprezentacije od srpnja 2015. je član Porta nakon što je 16 godina branio za Real Madrid.

         

   

  "Siguran sam da to neće biti njegov posljednji ugovor. Iker je kazao kako voli ovaj klub i ovaj grad, a zna se da u Porto nije došao zbog novaca," poručio je predsjednik Porta Pinto Da Costa.

          

   

  Casillas je jedan od najboljih golmana svih vremena, ali i jedan od najuspješnijih nogometaša u moderno doba. U karijeri je osvojio ukupno 20 klupskih trofeja, pri čemu je s Realom osvojio tri Lige prvaka, dok je u dresu španjolske reprezentacije bio svjetski (2010) i dvostruki europski prvak (2008, 2012).

        

   

  U karijeri je sakupio više od 1000 nastupa pri čemu je 167 puta branio za 'furiju', a 725 puta u dresu 'Kraljevskog kluba".

  Vijest o Casillasovom srčanom udaru šokirala je svijet sporta, a bivši najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal jedan je od prvih koji mu je poželio što brži oporavak.

  "Šaljem ti veliki zagrljaj Iker," poručio je Nadal.

          

   

  Real Madrid izdao je posebno priopćenje za svog legendarnog kapetana.

  "Casillas nas je naučio tijekom cijele svoje karijere da može prevladati i najteže, najnevjerojatnije prepreke, u slavu i čast Real Madrida. Naučio nas je sve da se riječ 'predaja' ne uklapa u našu filozofiju života i nebrojeno je puta pokazao da je jedini put do pobjede - biti jači od svakog, pa i najtežih izazova. Real Madrid svom vječnom kapetanu šalje svu hrabrost svijeta i želimo ga što prije vidjeti oporavljenog i spremnog", stoji u priopćenju Reala.

     

   

  Iz drugih medija