facebook, CROPIX, sn ilustracija
ZA SVAKU POHVALU

SVIMA 'OČITALI' LEKCIJU LIJEPOG PONAŠANJA! POTEZ KOJI JE ODUŠEVIO HRVATSKU Evo zbog čega svi pričaju o malom klubu koji je vratio vjeru u bolji svijet

Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. rujan 2018. 13:16

Što možeš učiniti svaki dan da bi ovaj svijet bio bolje mjesto za život? Ovo univerzalno humanističko načelo trebalo bi svima mnogo češće biti nit vodilja, a ono što su u nedjelju napravili nogometaši Gorice u Puli, sigurno je primjer koji bi trebalo slijediti. Oni su uzor pronašli u reprezentaciji Japana koja je nakon šokantnog poraza od Belgije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji (vodili 2:0, izgubili 2:3 i ispali), svlačionicu ostavila jednako čistom kao što je bila kada su u nju ušli. Još su Japanci na ruskom ostavili i ceduljicu s natpisom - hvala.

Velikogoričani su bili mnogo boljeg raspoloženja jer su na travnjaku stadiona Aldo Drosina svladali Istru 2:0, što ih je učvrstilo na, za debitanta u ligi, sjajnom petom mjestu, a poslije svake pobjede imaju već tradicionalni ritual proslave u svlačionici. Počelo je to prošle sezone kada su trijumfima grabili prema drugoligaškom naslovu i plasmanu u 1. HNL, a majstor ceremonije je Matija Dvorneković, uz kapetana Igora Čaglja pravi šef svlačionice, posebno zadužen za dizanje morala i atmosfere.

facebook

Kada se pobijedi, on se popne na stol za masažu i započinje pjesmu koja obično ide “imamo bekove, imamo halfove, imamo forove što daju golove, hoćemo golove, hoćemo pobjede, hoćemo titulu, još ove godine...”

U skakanju i proslavi bude zalijevanja vodom ili drugim napicima, uglavnom ostane svakakve prljavštine i predmeta po svlačionici, što poslije treba dosta vremena za počistiti. Da domaćini u Puli ne bi imali takvih problema, ekonom Gorice i legenda kluba Franjo Kovačić, sjetio se Japanaca u Rusiji, a njegova ideja je bezrezervno podržana.

Brzo su na pulskom stadionu pronađene metle i ostala sredstva za čišćenje, svi su se prionuli poslu i za petnaestak minuta svlačionica je blistala čista, baš onakva kakvu su zatekli pri dolasku. Da nije imao obveza prema medijima, čak bi i trener Sergej Jakirović sudjelovao u tome, ali imat će i on priliku jer su jučer iz kluba poručili:

- Što se nas tiče, ovo čišćenje može postati i praksa jer držimo da je i to doprinos fair playu, koji treba podržati na svaki način.

Također, Velikogoričani nisu propustili spomenuti i potez domaćina, koji su na svojoj službenoj Facebook stranici odmah po završetku utakmice ispisali čestitke Gorici na zasluženoj pobjedi.

Linker
26. travanj 2024 13:01