Marco Luzzani Getty Images
KORONAMANIJA

SVJETSKI SPORT JE NA KOLJENIMA! POGLEDAJTE KOJA SU SVE NATJECANJA ODGOĐENA Francuzi objavili najgoru vijest o EURU pa ponudili rješenje za Ligu prvaka

I danas smo iz minute u minutu pratili sve novosti glede otkazivanja sportskih događaja u Hrvatskoj i svijetu. Neće se igrati HNL, domaća košarkaška i rukometna prvenstva, otkazane su gotovo sve lige izuzev onih u Engleskoj i Turskoj.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2020. 15:40

Popis otkazanih događaja po sportovima:

ALPSKO SKIJANJE

- otkazane posljednje utrke Svjeskog kupa u slalomu i veleslalomu za skijaše koje su se trebale ovaj vikend voziti u Kranjskoj Gori

ATLETIKA

- otkazan Kros Sportskih novosti koji se trebao održati 4. travnja

BOKS

- kvalifikacijski turniru u Londonu za Olimpijske igre trebao bi početi danas

FORMULA 1

- BBC javlja da se početna utrka sezone za VN Australije neće održati. Čeka se službena potvrda.

HOKEJ NA LEDU

- EBEL i DEL su otkazani i ove godine neće imati prvake

- NHL je obustavio natjecanje. Kažu, nastavit će igrati čim to bude moguće.

- KHL se igra i dalje

KOŠARKA

- NBA liga je prekinuta do daljenjega

- FIBA je do daljnjega prekinula svoja natjecanja: Ligu prvaka, Euroligu košarkašica i Fibin Eurokup

- ECA je do daljnjega suspendirala natjecanja u Euroligi, Eurokupu i juniorskoj Euroligi

- španjolske košarkaške lige otkazala su sljedeća dva kola nakon što je košarkaš Real Madrida Thompkins bio pozitivan na koronavirus

- ABA liga i 2. ABA liga se do daljnjega ne igraju

- HKS je objavio da sva domaća natjecanja prestaju do 1. travnja

NOGOMET

- HNS je objavio da se sva nogometna natjecanja u Hrvatskoj obustavljaju do 31. ožujka.

- Uzvratne utakmica osmine finala između Manchester Cityja i madridskog Reala, odnosno Juventusa i Lyona koje su se trebale odigrati sljedećeg utorka otkazane su.

- Francuski nogometni savez odgodio je sva njihova natjecanja do daljnjega.

- Španjolska liga je odgodila sljedeća dva kola

- Rumunjska nogometna liga prekinuta je najmanje do 31. ožujka

- NS BiH zatražio je odgodu utakmica play-off turnira za Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske koja se treba igrati u Zenici 26. ožujka, BiH nogometna liga je prekinuta

- danska i portugalska liga prekinute su do daljnjega

- nizozemska liga prekinuta je do 31. ožujka

- Uefa je odgodila sve kvalifikacijske turnire za mlađe uzraste, a koji su se trebali održavati idućih mjesec dana uključujući i elitno kvalifikacija U17 nogometaša koje se trebalo igrati u Hrvatskoj

- američki MLS otkazan je na period od 30 dana

RUKOMET

- Sva natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog rukometnog saveza prestaju do 1. travnja.

- Utakmice kvalifikacija rukometašica za Europsko prvenstvo koje su se trebale igrati od 25. do 29. ožujka su odgođene za termine od 1. do 7. lipnja; Hrvatska je trebala odigrati dvije utakmice protiv Francuske

- Slovenska rukometna liga je prekinuta

- Njemačka rukometna liga je odgođena.

SKIJAŠKI SKOKOVI

- natjecanja Svjetskog kupa u Norveškoj teku prema planu

TENIS

- počevši od Miamija, ATP Tour suspendiran je na šest tjedana, zaključno s tjednom koji završava 26. travnja. U tom razdoblju neće se igrati ni ATP turniri ni Challengeri

- ista odluka očekuje se od WTA Toura

- ITF turnir Istarske rivijere u Poreču i dalje se igra

VATERPOLO

- odgođene su utakmice 11. kola Lige prvaka, a koje su se trebale odigrati 10. i 11. travnja; Mladost je trebala biti domaćin španjolskoj Terrassi, a Jug i Jadran su trebali igrati međusobno u Dubrovniku

- otkazana je utakmica četvrtfinale Svjetske lige Crna Gora - Hrvatska koja je se trebala igrati 17. ožujka u Podgorici

- kvalifikacijski turnir vaterpolista za Olimpijske igre koji je trebao početi 22. ožujka u Rotterdamu najvjerojatnije se prebacuje za 31. svibnja.

23.50 Nakon što je objavljeno da je menadžer Arsenala Mikel Arteta pozitivan na koronavirus, engleski će klubovi u petak ujutro održati hitni sastanak na kojem će se odlučiti što i kako dalje s Premierligom.

23.05 Francuski L'Equipe je nakon objave da će se EURO 2020 otkazati i premjestiti za iduću godinu naveo da su već predstavljena nova riješenja za najmasovnija UEFA-ina natjecanja. Na već najavljenom sastanku u utorak UEFA će predložiti da se u Ligi prvaka i Europskoj ligi održe u skraćenom formatu. Od četvrtfinala bi se igralo na jednu utakmicu, na neutralnom terenu.

Što se EURA tiče, on bi sigurno bio odgođen, a budući da je za vjerovati da su svi nacionalni savezi za njegovo odgađanje, UEFA će nastojati isposlovati da se podijele troškovi organizacije cijelog natjecanja koji se vrte između 200 i 300 milijuna eura. Troškove bi dijelile i one reprezentacije koje bi u ožujku trebale igrati doigravanje za plasman na kontinentalnu smotru.

22.40 Francuski nogometni savez po uzoru na hrvatski prekinuo je sva natjecanja.

22.35 Engleska Premier liga igrat će se ovog vikenda kako je planirano, uz prisutstvo gledatelja.

19.15 HNS je upravo objavio da je prekinuo sva nogometna natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka.

- Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj - muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, te utakmica mladeži, seniora i veterana - do 31. ožujka 2020. godine.

Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni - stoji u priopćenju objavljenom na njegovim službenim stranicama.

19.10 Uzvratna utakmica osmine finala Europske lige između Eintrachta i Basela također će se odigrati u Frankfurtu, kao i današnja prva.

19.00 Očekuje se i reakcija HNS-a, u planu je odgoda domaćeg nogometnog prvenstva. Uskoro ćemo znati više.

18.40 Samo nekoliko minuta nakon posljednje objave, NHL-povjerenik Gary Betman izvijestio je o odgodi natjecanja. Kažu iz NHL-a, nastavit će igrati čim to bude moguće.

18.32 Dobro obavješteni izvori na Twitteru kazuju da je NHL sezona nakon sastanka koji je počeo u 18 sati između povjerenika lige i vlasnika NHL-franšiza otkazana. Nakon sastanka bit će poznato više detalja.

18.20 Hrvatski košarkaški savez donio je odluku o odgodi svih natjecanja do 1. travnja. To uključuje sve utakmice, uključujući i one mlađih uzrasnih kategorija.

18.00 Gotovo sve profesionalne sportske lige u Sjevernoj Americi otkazuju se. Večeras po našem vremenu očekuju se sastanci u NHL-u na kojima će biti donesene odluke o nastavcima natjecanja.

17.50 Francuski nogometni dnevnik L'Equipe javlja kako je sigurno da će se EURO 2020. odigrati sljedećeg ljeta.

17.40 Hrvatski rukometni savez prvi je od nacionalnih saveza odgodio sva natjecanja do daljnjeg. Središnji državni ured za šport (SDUŠ) preporučio je odgodu svih sportskih događaja do 1. travnja. Opširnije ovdje.

17.20 Američki predsjednik Donald Trump predložio je otkazivanje Olimpijskih igara za sljedeću godinu.

17.17 UEFA je objavila da je uz utakmicu Cityja i Reala, definitivno otkazana utakmica Juventusa i Lyona.

17.05 Odgođena je i uzvratna utakmica Lige prvaka koja se sljedećeg tjedna trebala održati između Manchester Cityja i madridskog Reala.

17.02 Osim nogometnog prvenstva Nizozemske, otkazane su i dvije prijateljske utakmice Oranja. Trebali su igrati 26. ožujka protiv SAD-a i tri dana kasnije protiv Španjolske, no - neće se igrati.

16:56 - Engleski BBC javlja da je početna utrka sezone Formule 1 za VN Australije odgođena. Nije službeno, nema potvrde F1 ili FIA-e, ali dobro obavješteni izvori tvrde da se utrka neće održati.

16:52 - Njemačka rukometna liga odgođena je najranije do 22. travnja. Također, završni turnir njemačkog rukometnog Kupa koji se trebao igrati 4. i 5. travnja odgođen je za kasnije razdoblje.

16:45 - američki MLS suspendiran je na period od 30 dana.

16:34 - Portugalska nogometna liga također je prekinuta na neodređeno vrijeme, piše u priopćenju Primeira Lige.

16:31 - Prekinuto je i nogometno prvenstvo BiH. Nogometni savez naše susjedne zemlje traži i odgodu utakmice doigravanja za plasman na EP protiv Sjeverne Irske.

16:26 - Po zadnjim informacijama Sky Sportsa, utrka Formule 1 za veliku nagradu Australije trebala bi se održati iako se iz nje povlači momčad McLarena. Ostaje nam pričekati službenu potvrdu.

16:16 - Otkazane su sve nogometne utakmice i u Češkoj, a američki mediji javljaju kako će danas i MLS objaviti odluku u suspenziji lige

16:12 - Međunarodni skijaški savez je donio odluku kako se Svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima koje se trebalo održati na Planici od 19. do 22. ožujka odgađa za sljedeću sezonu, dok je direktor natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima Walter Hofer u Trondheimu izjavio kako je sezona gotova.

Stoga je ukupni pobjednik Svjetskog kupa po drugi put u karijeri postao Austrijanac Stefan Kraft koji je osvojio 1659 bodova, 150 više od drugog Nijemca Karla Geigera, jedinog koji je prije ove odluke imao izglede preskočiti Krafta. Kraft je osvojio Veliki kristalni globus i prije tri godine.

16:07 - ATP je suspendirao sve turnire u sljedećih šest tjedana. Već ranije je objavljeno kako su otkazani veliki turniri u Indian Wellsu i Miamiju

15:57 - I drugi igrač Utah Jazza ima koronavirus. Riječ je o najvećoj zvijezdi momčadi, Donovanu Mitchellu. Podsjećamo, već ranije je javljeno kako je zaražen Rudy Gobert, a špekuliralo se da je zaražen i Emmanuel Mudiay. No, američki mediji javljaju kako su samo testovi Goberta i Mitchella bili pozitivni na koronavirus od 58 testova koji su provedeni u momčadi Jazza

15:52 - Francuski L'Equipe javlja kako bi UEFA u utorak trebala donijeti odluku o odgodi Europskog prvenstva za 2021., a zaustavila bi se i natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi

15:40 - Čelnici Premiershipa još nisu donijeli neke konkretne odluke o odgodi utakmica ili igranju pred praznim tribinama, ali i to bi se moglo brzo dogoditi. Nakon što su tri igrača Leicestera stavljena u karantenu zbog sumnji na koronavirus, sada tamošnji mediji javljaju kako je Chelsea otkazao svoj trening. Novinari The Athletica su došli do informacije kako je igračima telefonski priopćeno da ne odlaze na trening zbog toga jer je jedna osoba bliska momčadi pokazala simptome bolesti koja je paralizirala cijelu Europu.

15:38 - I nizozemski nogomet je izgubio bitku s koronavirusom. Tamošnji savez je objavio kako su odgođene sve utakmice do kraja ožujka.

15:30 - Otkazani su ATP i WTA turniri u Miamiju. "Iako se do ovog trenutka virus nije proširio i našim područjem, želimo donijeti mjere kako bi takva situacija i ostala", objavio je gradonačelnik Miamija Carlos Gimenez.

U nedjelju su zbog epidemije koronavirusa otkazani i turniri u Indian Wellsu koji su trebali početi u četvrtak te trajati do sljedeće nedjelje, tako da će najbolji tenisači i tenisačice svijeta biti bez nastupa najmanje mjesec dana.

Turniri u Indian Wellsu i Miamiju najveći su u teniskom kalendaru nakon četiri Grand Slama.

15:21 - Hrvatski veslački savez je odgodio sve planirane zajedničke aktivnosti do daljnjega

15:16 - Nova dva nogometaša su pozitivna na koronavirus. Bild donosi da je u Hannoveru zaražen i drugi nogometaš - Jannes Horn, a talijanski mediji javljaju kako je obolio i Manolo Gabbiadini iz Sampdorije

15:11 - Tri igrača Leicestera su pod sumnjom da imaju koronavirus i trenutno nisu s momčadi. Objavio je to trener 'Lisica' Brendan Rodgers. Leicester u subotu igra gostujuću utakmicu protiv Watforda koja još uvijek nije dovedena pod znak pitanja

14:45 - Nije vaš liga u centru pažnje, ali je definitivno zanimljiva odluka ukrajinske košarkaške lige koja je odlučila završiti sezonu zbog koronavirusa i prvakom proglasiti vodeći Dnjipro. Takva odluka mogla bi usllijediti i u drugim sportovima i ligama

14:23 - Čekali smo da UEFA nešto objavi, a onda su nas čelnici krovne europske organizacije iznenadili. Odlučili su, naime, odluku donijeti u sljedeći utorak.

"U svjetlu tekuće situacije i širenju COVID-19 po Europi i analizi Svjetske zdravstvene organizacije, UEFA je pozvala predstavnike svojih 55 udruga članica, zajedno s članovima Europskog udruženja klubova, europskih liga i predstavnika FIFPro-a, na videokonferencijski sastanak koji će se održati u utorak, 17. ožujka, kako bi razgovarali o odgovoru europskog nogometa na epidemiju.

Rasprava će se odnositi uključivati ​​sva domaća i europska natjecanja, uključujući UEFA EURO 2020.", priopćila je UEFA.

Usto je krovna europska nogometna organizacija u utorak donijela odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina, a koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana.

Odluka je donesena preventivno kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice - među kojima je puno maloljetnika - budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.

Ova odluka utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će UEFA odrediti naknadno.

14:13 - Dok čekamo da UEFA objavi vijesti o Ligi prvaka i Europskoj ligi, Mundo Deportivo donosi kako je krovna europska nogometna organizacija imala prijedlog Sevilli i Romi da svoj dvoboj osmine finala Europske lige odrade na način da se odigra jedna utakmica i to na neutralnom terenu

13:50 - Britanski Telegraph donosi vijest kako tri nogometaša jedne premierligaške momčadi imaju simptome nalik koronavirusu. Prema podacima Telegrapha taj je klub odlučio testirati sve igrače na koronavirus, a rezultati se očekuju sutra

13:44 - Španjolska Marca je objavila kako su dvije nogometašice Real Sociedada zaražene koronavirusom

13:33 - Goran Ivanišević i Novak Đoković uhvatili su jedan od posljednjih letova nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump zabranio letove prema Europi. OVDJE pogledajte kako njih dvojica izgledaju s maskama

13:26 - Ono što smo najavili je sada i potvrđeno - odgođene su sve utakmica ABA i ABA 2 lige.

13:20 - Hrvatska vaterpolska reprezentacija odgodila je sve aktivnosti. Još uvijek nisu službeno odgođene utakmice Svjetske lige i predolimpijskog turnira u Rotterdamu, ali HVS je dobio neslužbenu informaciju kako će se to danas dogoditi. Po trenutnim neslužbenim informacijama nagađa se da bi novi datum predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu trebao biti 31. svibnja.

"Mi smo se do jučer potajno nadali da će se taj turnir ipak održati i da ćemo skinuti to breme kvalifikacija reprezentacije na Olimpijske igre. Hoćemo li moći dalje trenirati i što će se dešavati, vidjet ćemo. Svi moramo pripaziti, proglašava se pandemija po cijelom svijetu i zaista se treba pridržavati uputa koje nam sugeriraju stručne osobe. Naše zdravstveno povjerenstvo na čelu s prof. dr. sc. Borisom Labarom i doc. dr. sc. Dinkom Pivalicom svima je dalo stručan savjet i upute kako se odgovorno ponašati", rekao je izbornik Ivica Tucak.

13:10 - Formula 1 momčad McLaren objavila je u četvrtak kako je odustala od nastupa na prvoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva, nedjeljnoj Velikoj nagradi Australije u Melbourneu nakon što je jedan njezin član bio pozitivan na koronavirus.

"Član naše momčadi je testiran i u samoizolaciji je od trenutka kada je počeo pokazivati simptome. Brigu o njemu preuzet će lokalna liječnička služba. Momčad se pripremila za ovakav slučaj i daje punu podršku svom zaposleniku. Surađujemo s relevantnim službama kako bismo pomogli njihovoj istrazi", objavio je McLaren.

Osim jednog člana McLarena, i četiri člana druge britanske momčadi Haas bila su pozitivna na koronavirus.

Svjetski prvak Lewis Hamilton izjavio je kako je "šokiran" jer će se utrka za VN Australije ipak održati usprkos prijetnji od širenja zaraze.

12:55 - Španjolska Marca tvrdi kako je pitanje trenutka kada će UEFA donijeti odluku kako će se odgoditi i utakmice Lige prvaka i Europske lige. Svaka druga odluka ne bi imala smisla

12:46 - FIBA, krovna svjetska košarkaška organizacija, odgodila je sva svoja natjecanja do daljnjega. Nešto ranije je isto napravila i Euroliga koja je suspendirala svoja dva natjecanja - Euroligu i Eurokup. Od sutra se košarka ne igra...

12:43 - Vijesti iz SAD-a govore kako će se kasnije danas po hrvatskom vremenu donijeti odluka o nastavku NBA lige. Nekoliko je mogućih scenarija, a najizglednijim se čini igranje playoffa po sadašnjem stanju na tablici uz eventualni turnir za popunu osmih mjesta u svakoj konferenciji

12:30 - Belgijska liga nije otkazana, ali će se utakmice igrati bez gledatelja najmanje do kraja ožujka. Finale tamošnjeg kupa je odgođeno.

12:22 - Posljednje kolo ABA lige vjerojatno će biti odgođeno. Prva odluka je bila da se utakmice igraju bez gledatelja, ali Sportske novosti neslužbeno saznaju da će utakmice vjerojatno biti odgođeno

12:19 - Potvrđeno je da je košarkaš Reala Trey Thompkins zaražen, a zbog toga u karanteni su završili i svi igrači nogometne sekcije 'Kraljevskog kluba'

12:10 - Nakon što su već ranije otkazane niželigaške utakmice, čelnici Nogometnog saveza Španjolske odlučili su da se do daljnjeg otkazuju utakmice prve i druge lige, Primere i Segunde

12:00 - Među zaraženim sportašima navodno se nalazi i jedan košarkaš Real Madrida. Vijest još nije potvrđena, ali španjolski mediji javljaju kako su košarkaši 'Kraljevskog kluba u karanteni'

11:49 - Vodstvo američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL reagiralo je priopćenjem na odluku košarkaške NBA lige koja je zbog pojave koronavirusa odlučila prekinuti sezonu do daljnjega u kojem se navodi kako će tijekom četvrtka nastaviti s konzultacijama sa zdravstvenim stručnjacima te razmotriti svoje sljedeće korake.

"NHL je svjesna odluke NBA-e o prekidu sezone zbog toga što je jedan njezin igrač bio pozitivan na kronavirus. Nastavljano konzultirati medicinske stručnjake i razmatrati opcije. Tijekom četvrtka ćemo imati nove vijesti", objavio je NHL.

Još u srijedu je momčad Columbus Blue Jacketsa objavila kako će se njezina domaća utakmica protiv Pittsburgh Penguinsa u četvrtak igrati bez gledatelja što bi trebao biti prvi susret u povijesti NHL-a, kao i čitavog američkog profesionalnog sporta, koji bi se igrao pred praznim tribinama, a ta je odluka donesena nakon što su u saveznoj državi Ohio zabranjena masovna okupljanja. Također, San Jose Sharksi su objavili kako će sve tri svoje preostale domaće utakmice u ožujku igrati bez gledatelja u dvorani jer su i okrugu Santa Clara u Kaliforniji također zabranjena masovna okupljanja.

11:25 - Košarkaški klub Zadar donio je odluku kako će se predstojeća utakmica Prvenstva Hrvatske protiv Zaboka igrati bez prisustva gledatelja, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama kluba.

"Nakon opsežnih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite na temu mjera opreza za odgodu ili ograničenje organiziranih skupova zbog korona virusa (COVID-19), klubovima se preporučuje ograničiti broj gledatelja na utakmicama. Upravo iz tog razloga i prevencije radi Klub je odlučio kako će 22. kolo HT Premijer lige u Krešinom domu biti zatvoreno za sve posjetitelje", stoji u priopćenju objavljenom na stranicama kluba.

KK Zadar također dodaje da će pratiti daljnji razvoj situacije i nastojati djelovati sukladno preporukama nadležnih institucija te obavijestiti javnost o daljnjem postupanju.

Utakmicu protiv Zaboka moguće je pratiti u prijenosu uživo putem HKS TV-a s početkom u 19,00 sati.

11:10 - Manchester United platit će oko 350 funti za svakog navijača koji ima kartu za utakmicu u Austriji protiv LASK-a u Europskoj ligi. Ukupno oko 700 navijača procjenjuje se da će realizirati ovaj "poklon" od strane kluba koji na ovaj način želi olakšati fanovima tugu što ne mogu putovati na utakmicu.

MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 08: Scott McTominay of Manchester United celebrates after he scores his sides second goal during the Premier League match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford on March 08, 2020 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths Getty Images

10:33 - Međunarodni skijaški savez (FIS) objavio je kako su zbog epidemije koronavirusa otkazane utrke veleslaloma i slaloma za Svjetski kup skijaša koje su se trebale održati u subotu i nedjelju u Kranjskoj Gori te kako je stoga sezona 2019/20. i službeno završena. Više pročitajte - ovdje.

10:01 - U četvrtak su svi muzeji u Madridu, uključujući najpoznatije Museo del Prado i Reina Sofía, zatvorili vrata publici zbog epidemije koronavirusa koja je odnijela 31 život u glavnom gradu i okolici, od ukupno 55 u čitavoj Španjolskoj. Više pročitajte - ovdje.

9:30 - Nakon što je obznanjeno da je nogometaš Juventusa Daniele Rugani zaražen koronavirusom putem društvenih mreža oglasio se i sam igrač Stare dame. Juventus je nekoliko sati ranije objavio da je Rugani pozitivan na koronavirus, ali i da nema simptome bolesti.

"Već ste pročitali vijest i zato želim uvjeriti sve one koji se brinu za mene da sam dobro. Pozivam sve da poštuju pravila, jer virus ne bira. Napravimo to za sebe, za naše voljene i sve one oko nas. #hvala", napisao je Rugani na svom Twitter profilu.

Rugani se nalazi u izolaciji, a isto će vjerojatno uslijediti i za kompletnu momčad Juventusa.

9:15 - Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou, koje se trebalo održati od 1. do 5. travnja, te Europsko para taekwondo prvenstvo, koje se trebalo održati 31. ožujka, odgađaju se zbog epidemije koronavirusa. Oba prvenstva trebala su se održati u Poreču, u dvorani Žatika. Odgoda je rezultat odluke vrhovnog tijela taekwondoa za Europu WTE (World Taekwondo Europe) u sklopu koje se odgađaju sva natjecanja predviđena za travanj i svibanj.

8:35 - Navijačima zbog koronavirusa nije bio dopušten ulazak na stadion, ali igrači PSG-a pronašli su način kako proslaviti ulazak u četvrtfinale Lige prvaka s fanovima. Izašli su ispred stadiona gdje su ih dočekale baklje, a sjajna naslovnica L'Equipea dovoljno govori...

8:00 - Odluka Donalda Trumpa da obustavi letove prema 26 europskih država utječe i na brojne sportske aktivnosti, pa je totalni kaos u promjenama, otkazima planova klubova i Saveza a kad su u pitanju Sjedinjene Američke Države. Doduše, na tom popisu nije Hrvatska, ali u SAD se direktno može jedino preko - Dubrovnika.

7:30 - NBA je odgodila sve utakmice do daljnjega nakon što je objavljeno kako jedan igrač Utah Jazza ima koronavirus. Više pročitajte - ovdje.

Linker
19. travanj 2024 02:03