REUTERS
AKTUALNI RENOME

TARTAN ARMY ŽELI BIVŠEG IZBORNIKA HRVATSKE, NO JE LI LJUBAV OBOSTRANA? Škoti žele Bilića za šefa, ali brinu jesu li trenutno ipak ispod njegove razine

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. siječanj 2018. 16:15

Nakon što je 4. studenog prošle godine izgubio 4:1 kod kuće od Liverpoola pa dva dana kasnije i službeno napustio West Ham, mediji iz cijele Europe traže novu destinaciju Slavena Bilića. Mnogo se klubova povezivalo s 49-godišnjim hrvatskim trenerom, ali on i dalje odmara bez trenerskog posla.

- Klubovi se vode starim klišejima, ne možete mijenjati mentalitet, ne možete mijenjati 22 igrača, ali možete promijeniti trenera i on preuzima odgovornost. Nažalost, to je dio našeg posla - objasnio je Bilić u ponedjeljak na gostovanju u emisiji Monday Night Football na Sky Sportsu.

Bez obzira što je Čekićare napustio nakon lošeg razdoblja, Bilić je na Otoku ostavio dobar dojam. Iako je bivši trener Hajduka i Hrvatske U-21 i A-reprezentacije u inozemstvu vodio tek Lokomotiv Moskvu, Bešiktaš i West Ham, njegov trag je dovoljno dubok da bi ponude stizale sa svih strana. Jučer nam je stigao mig iz Škotske, gdje su čelnici FA-a u potrazi za nasljednikom Gordona Strachana, koji je na klupi reprezentacije proveo razdoblje od 2013. do 2017. godine. Alex McLeish, Steve Clarke, Derek McInnes i Malky Mackay domaća su imena koja se stalno potenciraju u medijima, ali njih četvorica su dobila ozbiljnog protukandidata s kontinenta.

Škotski navijači bili bi oduševljeni da Tartan Army preuzme upravo Bilić, čovjek za kojeg vjeruju da bi mogao nešto napraviti s reprezentacijom, koju na velikim natjecanjima nismo vidjeli od 1998. godine. Interes definitivno postoji, no Škote brine je li Bilić uopće zainteresiran za takav posao. Je li aktualni renome Tartan Armyja ipak ispod Bilićeve razine...

Linker
27. travanj 2024 06:10