Zagreb,100418.
KBC Dubrava.
Stjepan Lamza na lijecenju nakon prozivljenog manjeg srcanog udara.
Na fotografiji: Stjepan Lamza.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

'NE MOGU GA VIDJETI'

'TATINO STANJE JE LOŠE, ŽIVOT MU JE UGROŽEN' Drama jednog od najboljih igrača u povijesti Dinama: 'Samo klima glavom, uopće ne priča...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 21.05.2019. u 12:29

 • Jedan od legendarnih Dinamovih nogometaša Stjepan Lamza (79) hitno je hospitaliziran u KB-u Merkur.

  Razlog je upala pluća i srčana dekompenzacija, saznajemo od liječnika koji su ga ipak uspjeli stabilizirati. No, s obzirom na dob i opće stanje Lamza do daljnjeg ostaje u intenzivnoj skrbi, a uz antibiotsku terapiju prima i onu za jačanje srčane funkcije.

  Na žalost, kod Lamze se razvila i sepsa pa to dodatno komplicira njegovu zdravstvenu situaciju. Liječnici su za sad vrlo suzdržani u prognozi jer kod ljudi starije dobi oporavak bi mogao potrajati i kažu: "Lamza je stabilno u ozbiljnom stanju".

    

  Zagreb,100418.
KBC Dubrava.
Stjepan Lamza na lijecenju nakon prozivljenog manjeg srcanog udara.
Na fotografiji: Stjepan Lamza.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  Foto: Damir Krajac / CROPIX

  Doris, kćerka Dinamove legende, opisala je stanje svog oca kao vrlo ozbiljno te istaknula da mu je u ovim trenucima život ugrožen.


  - Tatino stanje je loše. Život mu je ugrožen. Dobio je tešku upalu pluća, a postoji mogućnost da dobije sepsu. Ima jako visoku temperaturu, samo klima glavom, uopće ne priča. Smješten je na intenzivnoj. Nažalost niti ja ga ne mogu vidjeti, jer sam i ja zaprimljena u bolnicu na operaciju trtične kosti. Kako se samo poklopilo... - kazala nam je Doris, kćerka Stjepana Lamze.


  Ostaje nam samo poželjeti da se Štef izvuče. Dobivao je on mnoge bitke, jedan od najboljih igrača u Dinamovoj povijesti, a u svoje vrijeme i jedan od najboljih igrača na svijetu, prošle godine u travnju primljen je u bolnicu zbog problema sa srcem. To je nadvladao, valjda će i ovo.

  Zagreb, 170708.
Volovcica, Zapoljska ulica.
Navijaci Dinama BBB napravili su veliki grafit u spomen na legendarnu generaciju Dinama 67 osvajaca tadasnjeg Kupa Velesajamskih gradova. Legendarni Stjepan Stef Lamza.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
  Foto: Nenad Dugi / CROPIX

  Iz drugih medija