Screenshot
PRVI PUT STARTAO OD POČETKA

TEŽAK DEBI ANTE ĆORIĆA U PRVOJ MOMČADI! Rijetko viđeni debakl novog kluba jedne od najvećih hrvatskih nada - primili su čak četiri gola u 45 minuta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2019. 01:22

Novi klub Ante Ćorića, španjolski drugoligaš Almeria, teško je stradala na gostovanju kod Sporting Gijona, a hrvatski nogometaš koji je ovoga ljeta stigao iz Rome, debitirao je u prvom sastavu.

Nažalost po bivšu Dinamovu mladu zvijezdu, već u prvom poluvremenu Almeria je doživjela pravi potop. Završilo je 4:2, a sva četiri gola Sporting je zabio do 45. minute.

Golijadu je otvorio Valiente već u prvoj minuti, a do poluvremena su se u strijelce upisivali još Babin i dvaput Aitor.

Ćorić je mali dio svog raskošnog, ali neostvarenog talenta pokazao u 67. minuti kad je lijepo asistirao za drugi gol Almerije.

Hrvat je centrirao u kazneni prostor, a loptu je u mrežu glavom pospremio Nikola Maraš, 23-godišnji srpski stoper koji je u španjolsku drugu ligu došao iz portugalskog Chavesa.

Ćorić je ove sezone dosad tri puta ulazio s klupe (po 13, 5 i 20 minuta), a večeras je prvi put startao u prvih 11. Nažalost, upravo večeras dogodio se vrlo neugodan udarac za njegov klub koji ima ozbiljne ambicije vratiti se u Primeru nakon pet sezona čekanja. Hrvatski as bi u tom pohodu trebao biti ključni igrač veznog reda.

Almerija je s Romom dogovorila otkupnu klauzulu i ostanak Ćorića u slučaju da se uspije vratiti među prvoligaško društvo, a trenutno je drugoplasirana (17) bodova sa pet bodova iza vodećeg Cadiza (22).

Trener Almerije je Portugalac Pedro Emanuel (44), koji forsira sustav 4-2-3-1 u kojem Ćorić igra na poziciji desetke. Ukupna vrijednost momčadi je oko 20 milijuna eura, a Ante je sa svojih 6 milijuna eura najskuplji igrač momčadi.

Linker
24. travanj 2024 10:47