Getty Images
SLIJEDI DUGA PAUZA

TEŽAK UDARAC ZA NIZOZEMSKU Njihov najbolji igrač, koji je imao sjajnu jesen u Ligi prvaka, zbog teške ozljede propušta Euro!

Piše: HinaObjavljeno: 16. prosinac 2019. 13:17

Najbolji nogometaš Lyona i nizozemske reprezentacije Memphis Depay zbog ozljede lijevog koljena mogao bi propustiti ostatak sezone, a upitan je i njegov nastup za 'Oranje' na Euru 2020., koji počinje 12. lipnja.

Depay se ozlijedio u nedjelju u susretu francuskog prvenstva protiv Rennesa, nakon što se sudario sa braničem gostujuće momčadi Hamarijem Traoreom u 29. minuti. Ostao je u igri do kraja poluvremena, ali nakon susreta iz Lyona su objavili da su mu vjerojatno stradali križni ligamenti lijevog koljena, što bi značilo da će pauzirati barem šest mjeseci.

Depay je bio ključni igrač nizozemske reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2020., zabio je osam golova i upisao je osam asistencija. Predvodio je Lyon u Ligi prvaka s pet golova i jednom asistencijom, s tim da je u posljednjem kolu skupine G u 82. minuti zabio gol za 2-2 protiv Leipziga, koji je Lyon odveo u nokaut fazu najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. I u francuskom prvenstvu je najkorisniji igrač Lyona sa devet golova i tri asistencije.

Linker
18. travanj 2024 04:14