Zagreb, 060817. Stadion Maksimir.
Utakmica 4. kola MAXtv Prve lige, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Na fotografiji: Mario Cvitanovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

HOĆEMO LI IKADA DOBITI ODGOVORE?

TKO NAPADA HRVATSKE TRENERE?! MARIO CVITANOVIĆ NAŽALOST NIJE PRVI NITI JEDINI Na isti je način napadnut i Luka Bonačić, napadači nikad nisu pronađeni!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 21.09.2017. u 18:30

 • Trener je napadnut u srijedu oko 20 sati, kad se vraćao s utakmice koju je vodio. Dočekalo ga je nekoliko napadača ispred njegova haustora i pretuklo ga bejzbol palicama.

  Ova rečenica nije vezana za napad na Marija Cvitanovića, već je napisana 2006. godine i tiče se - Luke Bonačića. U Splitu. Isto, gotovo preslikano kao i ovo sinoć u Zagrebu. Čak su i dan, srijeda, i vrijeme, oko 20 sati, praktički identični. I Cvitanović se, kao i tada Bonačić, vraćao s utakmice, Hajduk je tada igrao prijateljski dvoboj sa Šibenikom, bio je ožujak, sad je Dinamo igrao Kup susret u Imbriovcu.

  Puno se tada govorilo o motivima i mogućim počiniteljima, navijači, menadžeri, prijatelji igrača, obični beskućnici..., svakakvih je teorija bilo, neke je sumnje iznio tada i sam Bonačić. No, nikad ništa nije dokazano, počinitelji nikad nisu pronađeni.

  No, nije Bonačić jedini bio žrtva napada, u vrlo kratkom roku prošle godine dvaput su zapaljeni automobili koji su imali veze s Tomislavom Ivkovićem. Isto tako, nikad se nije saznao ni motiv, ni počinitelji, u tom slučaju čak niti je li Ivković bio meta, ili je sve bio splet okolnosti i pogreška, s obzirom da je sam Ivković kazao kako te automobile, u razdobolju kad su izgorjeli, nije vozio.

  Dakako da je i ovaj napada na Cvitanovića otvorio mnoga pitanja, tko, zašto, zbog čega? Kad ćemo dobiti odgovore ili, hoćemo li ih ikad dobiti?

  Iz drugih medija