RUI SILVA AFP
BROJKE ZA POVIJEST

TO SE NIKAD PRIJE NIJE DOGODILO Nogomet dobiva svog prvog milijardera u povijesti, njegovu rekordnu zaradu više ne može spriječiti ni globalna kriza!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2020. 17:15

Čak i u vrijeme koje nam je uzeo koronavirus, nogomet možda dobije svog prvog milijardera. Naime, prvi čovjek koji bi, doduše ne samo od igranja, već i od kojekakvih drugih aktivnosti mogao dosegnuti zaradu od preko milijarde dolara jest - Cristiano Ronaldo.

Iako se nogometaš Juventusa kao i svi njegovi klupski kolege odrekao plaće za sljedeća tri mjeseca kako bi se pomoglo Italiji u borbi protiv korone, njegova zarada izvan nogometnog travnjaka omogućit će mu da već vrlo skoro zaradi svoju prvu nogometnu milijardu.

CR7 se dakle, odrekao čak četiri milijuna eura, koliko je trebao dobiti za preostali dio sezone, ali njegova će plaća za ovu sezone iznositi čak 46 milijuna dolara. Naravno, na to zbrojite bonuse, premije i sponzorske ugovore odnosno novac s društvenih mreža. U 2019. godini Forbes je objavio da je njegova ukupna zarada bila čak 109 milijuna dolara, a ove bi mogla biti samo za koji milijun manja.

Football Soccer - FIFA Awards Ceremony - Zurich, Switzerland - 09/01/17.  Real Madrid's Cristiano Ronaldo arrives at the ceremony.  REUTERS/Arnd Wiegmann - LR1ED191C78Q3
REUTERS/Arnd Wiegmann

To znači da bi kapetan portugalske nogometne reprezentacije mogao u tijeku svoje 18 godina duge karijere već na kraju ove godine probiti barijeru od milijarde dolara zarade. To su u povijesti sporta prije njega uspjela samo dva čovjeka. Još davne 2009. prvim je sportskim milijarderom u povijesti postao golfer Tiger Woods, dok se 2017. godine milijardom okitio i boksač Floyd Mayweather.

Linker
24. travanj 2024 04:09