REUTERS
NEIZVJESNA SUDBINA

TO ŠTO JE NAPRAVILA FRANCUSKA SENZACIJA NIJE POŠLO ZA NOGOM NI MESSIJU NITI RONALDU Koliko dugo će strašni napadač odolijevati pozivima iz Madrida?

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 13. lipanj 2019. 22:21

Prije godinu dana u jednom razgovoru s nekolicinom stručnjaka na temu tko će dominirati nogometom u sljedećih deset godina, jedan je poznati nogometni akter ispalio:

- Onaj klub koji u svojim redovima bude imao Kyliana Mbappea. Taj mali ima sve predispozicije da vlada europskim nogometom u sljedećem desetljeću - istaknuo je.

Kako vrijeme odmiče sve je jasnije kako njegova teza ima itekakvog smisla. Ono što Mbappe ima u sebi ima rijetko koji drugi igrač, barem je dojam takav. Njegov prvi korak, lagan trk, dribling, a naposlijetku i realizacija su nešto što garantira da će naslijediti Messija i Ronalda.

Sjajan ritam

A u utorak je već u jednoj kategoriji nadmašio spomenuti dvojac. Naime, Mbappe je protiv Andore u 11. minuti ušao u povijest, zabio je predivan pogodak čime je, računamo li klub i reprezentaciju, došao do brojke od 100 golova u seniorskoj karijeri (60 za PSG, 27 za Monaco, 13 za Tricolore).

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group H - Turkey v France - Torku Arena, Konya, Turkey - June 8, 2019  France's Kylian Mbappe gestures    REUTERS/Umit Bektas
REUTERS

Dakle, za ovo postignuće trebalo mu je 20 godina i 173 dana, a usporedbe radi, Messiju je trebalo 22 godine i 97 dana, dok je Ronaldo do brojke od 100 golova stigao sa 22 godine i 356 dana.

Ako bude nastavio u ovom ritmu nije to jedina kategorija u kojoj bi mogao nadmašiti Messija i Ronalda..

No, pitanje koje se nameće jest - u kojem će dresu Mbappe oduševljavati nogometni svijet. On je i dalje igrač Paris SG-a, ali nije sigurno hoće li ostati na Parku prinčeva. Prema pisanju medija Mbappeovi zastupnici poslali su PSG-u listu zahtjeva koji uključuju da mu se mora garantirati igranje više u vrhu napada nego na krilu, da mora izvoditi sve kaznene udarce i da mora dobiti puno veći postotak od marketinga ako ga žele zadržati u klubu. Međutim, ubrzo je stigao Mbappeov odgovor, koji je poručio medijima što misli o tome što su napisali.

- Zaboravili ste kazati da bi Kylian Mbappe volio biti vratar. “Fake news” - rekao je Mbappe.

No, ispod je jedan od komentara glasio:

- Sretan ti put za Madrid! - pisalo je.

Soccer Football - Ligue 1 - Paris St Germain v AS Monaco - Parc des Princes, Paris, France - April 21, 2019  Paris St Germain's Kylian Mbappe celebrates scoring their second goal     REUTERS/Gonzalo Fuentes - RC14E75C6130
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Nakon utakmice s Andorom očekivano ga je dočekalo pitanje o tome je li Santiago Bernabeu njegov budući dom, ali Mbappe nije htio trošiti riječi na tu temu.

Brojne špekulacije

- Nije sada vrijeme da pričamo o madridskom Realu, stvarno nije, ima u ovom trenutku bitnijih stvari. Uvijek me pitate iste stvari, ali kao što sam rekao, sada nije trenutak za razglabanja o Realu - jasan je bio Mbappe, koji je prilikom davanja izjava zamalo imao okršaj s jednim reprezentativcem Andore. Naime, ovaj mu je u prolazu skinuo kapuljaču, Mbappe ga je opasno pogledao, kao da mu je htio nešto poručiti, ali ga je Griezmann spriječio da ne bi slučajno došlo do nekog incidenta.

Uglavnom, sudbina Kyliana Mbappea još uvijek nije poznata. Očigledno je da na Parku prinčeva nešto ne štima, no možda će se ipak zadržati u francuskoj prijestolnici ako PSG dovede Antoinea Griezmanna, kolegu iz francuske reprezentacije. S druge strane, teško je ostati imun na zov Reala Madrida, posebice kad je jasno da Florentino Perez opet sprema mega momčad.

Linker
20. travanj 2024 00:45