Facebook

Početak utakmice koja je završila skandalom

SKANDAL U MOSTARU

TOTALNI KAOS NA NOGOMETNIM TERENIMA U SUSJEDSTVU Trener fizički nasrnuo na igračicu, a jednoj momčadi prijeti izbacivanje iz natjecanja

AUTOR:
  • Miljenko Karačić

 • OBJAVLJENO:
 • 04.11.2019. u 22:24

 • Nogomet u BiH sve češće tresu izgredi na terenima. No, prošli vikend premašio je sve dosadašnje. Utakmica Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika na Grbavici nije odigrana. Gosti su došli, ali nisu izmirili dug prema bivšim igračima i trenerima koji ukupno prelazi 360.000 kuna. Utakmica je registrirana 3:0 za Željezničar, a Čeliku prijeti i oduzimanje najmanje tri boda. Ne izmiri li dugove do iduće utakmice Zeničani će biti izbačeni iz natjecanja.

  Na susjednom Koševu derbi kola igrali su Sarajevo i Široki Brijeg. Gosti su bili izloženi cijeli susret vulgarnim uvredama s tribina, a nogometaši Sarajeva Amar Rahmanović i Anel Hebibović prema tvrdnjama nogometaša gostiju Ante Hrkaća i Branimira Cipetića cijelu utakmicu su ih provocirali bez ikakve reakcije suca Zorana Grbića iz Prijedora.

  UZ to domaćin je zabio jedan gol iz čistog zaleđa, drugi iz sporne situacije. Nogometaši Radnika htjeli su napustiti teren u Banja Luci kada je sudac dosudio jedanaesterac domaćina. Trener Mladen Žižović jedva ih je ugurao u teren.

  Bez izgreda nije ni Premijer liga nogometašica. Na utakmici između Emine i Lokomotive iz Brčkog (4:1) u Vrapčićima domaći trener Zijo Tojaga, inače prijeratni vratar, a kasnije i trener Veleža u 31. minuti utakmice fizički je nasrnuo na nogometašicu gošći Aldinu Škahić.

  Zaradio je isključenje, a opunomoćenica na utakmici Lajla Spahić iz Sarajeva njegovo ponašanje ocijenila je nasilničkim u svom izvješću:
  - Glavni trener domaće ekipe Zijo Tojaga negoduje na odluku glavnog suca, čime je izazvao reakciju gostujuće igračice broj 20, koja mu prigovara na njegovu reakciju, nakon čega isti ulazi u teren i fizički nasrće na gostujuću igračicu broj 20 Aldinu Škahić.

  Na potezu je Disciplinska komisija NS BiH, a kakva god njezina odluka bila teško će oprati ljagu kojom je okaljano natjecanje nogometašica koje je uz potporu Uefe u zamahu.

  Tagovi
  Iz drugih medija