Foto: Sandro Rubinic / CROPIX
NA METI BIVŠIH

TRAŽE GA I NA MAKSIMIRU I NA RUJEVICI, ALI NA KOJU ĆE STRANU? 'Dosta mi je pustinje! Godi mi kad čujem da me žele dva najbolja hrvatska kluba'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2017. 17:24

Tomecak is back. Vratio se Ivan, nije na Kupresu, već na Murteru.

- Uzeo sam nekoliko dana predaha, s obitelji sam na moru, a onda se vraćam u Zagreb. Treba trenirati, nema vremena za opuštanje - javio se jučer Ivan Tomečak, koji je od nekidan slobodan igrač. Raskinuo je ugovor s Al Nassrom godinu dana prije isteka i sad čeka novi posao.

- Istina, raskinuo sam ugovor na svoj zahtjev jer mi se više nije dalo natezati s njima oko plaćanja. Naime, Saudijci su lijeni i aljkavi po tom pitanju, nije da nemaju, nego ne mare baš za rokove. Neko sam vrijeme to trpio, sad mi dosadilo pa sam zatražio raskid. I sad imam slobodne papire. Ispada da nemam sreće s tim plaćanjem jer je i u Dnjipru bilo problema, međutim tamo je bila drugačija situacija, tamo je klub bio pred gašenjem, sve se raspalo. Ovdje je razlog jedino ta lijenost.

Čim se pročulo da je slobodan, proširila se priča da će nazad u Rijeku, umjesto Ristovskog.

- Gledajte, sa mnom nitko nije konkretno razgovarao, nešto nudio, čuo sam to ovako, sa strane, vidim što se priča i piše. Ali naravno da mi godi kad čujem da se dva najbolja hrvatska kluba zanimaju za mene.

Dva? Znači i Dinamo je u igri?

- Kažem, mene nitko nije kontaktirao, ne znam ni hoće li, znate kako ide u prijelaznom roku, priča se svašta, na kraju se ne mora sve ostvariti. Samo kažem da mi godi kad čujem takve priče.

Upiti iz Azije i Europe

Dobro, a ima li štogod konkretno na vidiku, hoće li dugo čekati na novi klub?

- Zasad ništa konkretno, nisam ni očekivao, pa tek sam koji dan slobodan igrač. Ali da ljudi zovu, raspituju se, toga ima puno. Bilo je i dok sam bio pod ugovorom, kako ne bi bilo sad. Ne sumnjam da će ih biti, uopće ne mislim da ću dugo biti bez kluba, kad si slobodan igrač, mnogo je lakši naći novo radno mjesto.

Ali, hipotetski, vratio bi se u HNL, ako bi došla odgovarajuća ponuda?

- Neću reći ni da ni ne. Nikad ne reci nikad, ha-ha. Nisam tip koji će sad inzistirati na odlasku negdje u inozemstvo pod svaku cijenu, kao što se neću ni pod svaku cijenu vratiti u HNL. Imam upite i iz Europe i iz Azije, s Bliskog istoka, idućih će se dana nešto vjerojatno otvoriti. Iako, kao slobodan igrač mogu potpisati kad god želim, nisam ograničen prijelaznim rokom. Ali volio bih da bude što prije, da se odmah priključim momčadi.

A kakav je Tomečak igrač u odnosu na ranije, koliko ga je epizoda u Arabiji promijenila?

- Prošao sam nešto što malo igrača ima prilike doživjeti, upoznao posebnu zemlju, drugačiji stil i način života, stekao nove prijatelje... Bogatiji sam za iskustvo, a igrački - o tome ja ne mogu govoriti, drugi neka sude. Pripreme sam prošao, spreman sam, svakodnevno treniram, dakle mogu odmah istrčati na teren ako treba.

Ipak, čini se da neće više na Bliski istok.

- Kažem, nikad se ne zna, ali nekako mi je dosta pustinje. Premda su i kod nas temperature kao tamo, ha-ha. Zaželio sam se malo obitelji i prijatelja, ali posao je posao, nikad ne znaš gdje ćeš sutra biti. U svakom slučaju, zabrinut nisam, znam da ću uskoro imati novi klub, zato i nema opuštanja, želim se priključiti spreman i zdrav - zaključio je Tomečak.

Linker
19. travanj 2024 05:49