Ronald Gorsic / CROPIX
PODCIJENILI DOMAĆINA

TRENER BURIĆ OŠTAR PO SVOJIMA 'Izvedba Hajduka bila je razočaravajuća, trebali smo biti hrabriji i kreativniji! Ovo nam je lekcija, nisam zadovoljan!'

Hajduk je prošao Petrinju bez ogrebotina (2:0), Kup zna biti sklizak teren za favorite, ali izvedba Bijelih koju je trener jasno okrakterizirao razočaranjem potencira pitanje - imaju li kadar da se duže održe na prvom mjestu HNL-a?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. rujan 2019. 21:17

- Pokušat ćemo u svakoj utakmici dati maksimum, i ovdje u Petrinji vidjeli smo neke stvari koje su jako bitne za nas. Imamo puno kvalitetnih igrača koji nisu igrali u ovom susretu i budite uvjereni da ćete pravog Hajduka vidjeti već u nedjelju - odgovorio je Damir Burić koji nije skrivao:

- Ne, nisam zadovoljan. Pojedine stvari moramo drugačije postaviti u budućnosti, ovo je bila dobra lekcija da vidimo što imamo, kakve su nam alternative. Prošli smo dalje, a došli i do spoznaja, to je zapravo super za nas. Mnogo toga moramo korigirati.

Burić je doveo "šareni“ Hajduk bez Caktaša, Juranovića, Bradarića, Nejašmića…

- Bez obzira kakva ekipa bila, morala je odigrati bolje, brže se adaptirati na teren i protivnika. Predugo smo držali loptu u nogama, bilo je premalo dubine, jedino je dobro što smo prošli dalje. Momci koju su bili na terenu naučili su kako se treba postaviti u takvoj utakmici. Dobro je što smo odmorili neke igrače, to je bio i cilj, međutim ti koji su igrali svaki želi biti u prvih 11 i zato od njih treba očekivati više.

Podcijenili su Mladost. Rijetki su iskakali iz toga, samo dvojica-trojica zavrijeđuju komplimente za borbenost, a Mladost je imala dvije lijepe šanse da poravna prije no što je Jairo riješio susret.

Petrinja 250919.
Stadion NK Mladost.
Utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa,
NK Mladost - HNK Hajduk.
Na fotografiji: De Silva Jairo De Macedo, Bassel Zakaria Jradi.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

- Je, kad vidite da se protivnik diže i bori, moraš mu odgovoriti na isti način, a mi to nismo napravili. Na emociju i zalaganje stvarali su nam probleme, a nama to nije bilo na nivou. Kad je tako, jako je opasno, uvijek ti može jedna lopta uletjeti u mrežu. U sljedećim utakmicama ne bismo smjeli ponavljati te pogreške. Nije bilo panike, ali bilo je razočaranje. Trebali smo biti hrabriji i kreativniji.

Hajduk je dobio 2:0 golovima Kalika i Jaira, Mladost je imala šanse.

- Domaćim momcima svaka čast, borili su se fer i korektno, izgarali na terenu. Igrali su cijelim srcem.

Kazao je nešto što od trenera nećete često ćuti.

Žao mi je što Mladost nije dala gol, da bude još žešće. Da bude baš prava tekma. Čestitam ima jer sve je bilo na nivou, od publike do kompletnog ambijenta. Bila je to prava fešta na kojoj smo jedini mi zakazali - zaključio je Burić.

Petrinja 250919.
Stadion NK Mladost.
Utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa,
NK Mladost - HNK Hajduk.
Na fotografiji: tuga igraca Mladosti.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Igrači Bijelih nisu bili od velikih riječi. Anthony Kalik je kazao:

- Nismo bili na našoj razini i bilo je teško. Domaćin je igrao jako dobro, zadovoljan sam što smo prošli. Ne zabijem često pa je lijepo što sam uspio. Malo smo sporije igrali, ali bitno je što smo pobijedili. Nismo ih podcijenili, ali malo su nas iznenadili čvrstinom.

Očito ih atmosfera malog stadiona i utakmice s trećeligašem nije inspirirala:

- Nebitno je to, mi smo Hajduk, trebamo se pokazati i igrati svaku utakmicu kao da nam je zadnja

Stanko Jurić je govorio:

- Ovakve utakmice su uvijek nepredvidljive, zasluženo smo pobijedili, a to je najbitnije, glavno je da smo prošli dalje.

Na činjenicu da je trener razočaran, dugo je šutio:

- Ne znam. Ne bih to komentirao. Ovakve utakmice protiv napaljenog domaćina najteže je igrati. Ako nismo pravi ništa nije lagano - rekao je.

Hajduk je opravdao autoritet, i mora biti sretan što je sve ispalo rutinski. Zadnjii put kad su kalkulirali sa sastavom ispali su iz Euripe od Gzire. Očito je da Burić nema previše rješenja i da će se morati oslanjati na glavne adute želi li nastaviti s dosadašnjim rezultatima u prvenstvu.

Petrinja 250919.
Stadion NK Mladost.
Utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa,
NK Mladost - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Damir Buric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Linker
26. travanj 2024 09:47