Foto: Vojko Basic / CROPIX
TKO ĆE VODITI HNS?

TRI SU NAČINA NA KOJE DAVOR ŠUKER MOŽE NAPUSTITI MJESTO ČELNOG ČOVJEKA HRVATSKOG NOGOMETA Do sad je uvijek imao neki adut u rukavu koji bi ga zadržao

TRI SU NAČINA NA KOJE DAVOR ŠUKER MOŽE NAPUSTITI MJESTO ČELNOG ČOVJEKA HRVATSKOG NOGOMETA Do sad je uvijek imao neki adut u rukavu koji bi ga zadržao
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. studeni 2019. 09:14

OSTANE LI BEZ POTPORE

Iako se više puta spominjalo da će biti ili bi mogao biti smijenjen, nikad to nije bilo zrelo ni posebno blizu jer imao je uvijek neki adut u rukavu. Netko bi stao za njega. Tko je sve i kada bio Šukerova potpora, vjerojatno je tema za cijeli roman. Ovog časa mogao bi pasti ako politika da jasno do znanja da ga je prekrižila. Ostane li to nedorečeno, njegovi izgledi da se ponovno održi na funkciji time bi bili povećani.

IZVRŠNI ODBOR MU IZGLASA NEPOVJERENJE

Na sjednici IO-a moglo bi mu se izglasati nepovjerenje, na taj način IO bi poslao prijedlog Skupštini da ga se razriješi dužnosti. No, postoje i drugi načini, ZNS, čiji je predstavnik, ili neki županijski savez, ili netko treći, mogao bi dostaviti u Ured HNS-a sedam dana prije Skupštine zahtjev za smjenu predsjednika. U tom slučaju bi se ta točka našla u prijedlogu dnevnog reda na Skupštini HNS-a.

ODLUKOM SKUPŠTINE

Skupština postavlja, ona jedina i može razriješiti predsjednika Saveza. Ako taj prijedlog dođe od Izvršnog odbora, ZNS-a ili nekog od županijskih saveza, onda je realno očekivati da će biti smijenjen. Kako bi se to dogodilo, potrebna je natpolovična većina članova Skupštine. Neki prijedlog koji je bi bio dogovoren širim konsenzusom, sigurno ne bi prošao. Nikad Skupština HNS-a ne završi neočekivanim rezultatom. Ili gotovo nikad nije tako bilo. Ako dođe taj prijedlog, već i po tome tko ga je uputio, znat će se kolike su šanse da bude usvojen.

Linker
25. travanj 2024 18:10