getty images
LOŠ POSAO U ITALIJI

TRIO U SERIE A Radošević i Rebić spas traže u posudbi, a Vukušić sanja povratak

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 04. siječanj 2014. 15:22

Bit će mi čast nositi Batistutin broj i vjerujem da ću brzo opravdati visoka očekivanja. Osjećam da sam sazrio, vrijeme je da se dokažem u jednoj od najboljih liga svijeta.

Rečenice su to bivšeg napadača Splita Ante Rebića, stare jedva četiri mjeseca, a izjavio ih je nakon što je krajem kolovoza potpisao ugovor s Fiorentinom. Mnogi se, pogotovo navijači Splita, dobro sjećaju tog dana: na putu do Firenze pratio se svaki Rebićev korak, od aerodroma do ulaska u privatni zrakoplov, boravka u klupskim prostorijama i samog predstavljanja. Ipak se radilo o najvećem transferu u povijesti RNK Splita.

Prošla je prva polovica sezone, a Rebić se izgubio na mapi trenera Vincenza Montelle i tako uklopio u sliku dvojice zemljaka koji također u talijanskim klubovima minutaže nemaju ni za lijek. Riječ je o Josipu Radoševiću i Anti Vukušiću, dvojici izdanaka Hajdukove škole čije usluge Rafael Benítez i Pasquale Marino, treneri Napolija i Pescare, koriste samo u izvanrednim okolnostima.

Igrali samo 150 minuta

Splitski trio u ovoj sezoni zajedno nije odigrao ni dvije cijele utakmice. Skupili su ravno 150 minuta, od čega je najviše ipak dobio Rebić. Mora se priznati da 20-godišnji napadač nije imao previše sreće s obzirom na to da je ozlijedio mišić u debitantskom nastupu protiv Parme što ga je na nekoliko tjedana udaljilo od prve momčadi.

Montella ga je zadnji put u vatru gurnuo 15. prosinca protiv Bologne (15 minuta), nakon čega se Splićanin opet preselio na klupu. I dalje čeka prvi pogodak za “viole”. Talijani spekuliraju da će Rebić, kako potpuno ne bi ispao iz forme, završiti na posudbi, no on o tome ne zna ništa.

- Nitko nije spominjao mogućnost posudbe. Znam da moram biti strpljiv, prilika će doći prije ili kasnije. U klubu već znaju kako se to radi - izjavio je Rebić prije nove godine, tijekom nastupa na turniru Četiri kafića.

Radoševićev je slučaj zanimljiv jer je 19-godišnji veznjak redovito dobivao najviše ocjene za nastupe u Napolijevoj juniorskoj momčadi Primaveri. Na početku sezone činilo se da će tranzicija među seniore proći jednako uspješno; zaigrao je u dvije od prve tri utakmice u Serie A. Nakon toga je, međutim, Benítez uslijed jake konkurencije potpuno zaboravio da Radošević uopće postoji. I u njegovu se slučaju kao rješenje spominje posudba. Corriere dello Sport je objavio da će se to sigurno dogoditi tijekom zimskog prijelaznog roka.

Otupjeli dijamant

Napadački instinkt Ante Vukušića potpuno je otupio otkad je preselio u Pescaru. “Sinjski dijamant” je u 23 utakmice i 1158 minuta zabio jedan jedini gol pa nije čudo da je ove sezone ispao iz svih kombinacija. Priznao je da ne bi imao ništa protiv povratka u Split, no u toj priči postoji jedan problem. Pescara ga je spremna vratiti samo ako im Hajduk oprosti posljednju ratu odštete od 700.000 eura, što je scenarij za koji na Poljudu ne žele ni čuti.

Linker
19. travanj 2024 03:29