Screenshot
ODIGRAO 420 UTAKMICA

TUŽNA VIJEST IZ MADRIDA Preminuo je legendarni nogometaš Reala, čovjek koji je s 'Kraljevima' osvojio šest naslova prvaka

Piše: HinaObjavljeno: 02. travanj 2020. 17:27

U četvrtak je u 73. godini preminuo bivši nogometni branič Gregorio Benito Rubio, koji je od 1969. do 1982. godine odigrao 420 utakmica za Real Madrid, priopćio je njegov bivši klub.

Poznat kao Goyo Benito, ponikao je u omladinskoj školi 'Kraljevskog kluba' s kojim je zatim osvojio šest španjolskih prvenstava i pet kupova.

„Real Madrid duboko žali zbog smrti jedne od svojih legendi. Goyo Benito je uvijek bio primjer vrijednosti koje njeguje naš klub“, priopćio je u četvrtak Real Madrid. Svoju posljednju titulu osvojio je sa suigračima Del Bosqueom, Gallegom, Camachom, Juanitom i Santillanom.

Benito je 22 puta nastupio za reprezentaciju Španjolske.

Real Madrid nije izvijestio od čega je preminuo njegov bivši nogometaš. Sportske novine AS izvijestile su kako je „dugo bolovao od jedne bolesti“. Nema informacija da je bio zaražen koronavirusom.

Real Madrid je 23. ožujka bio izvijestio kako je od koronavirusa u madridskoj bolnici bio preminuo njegov bivši predsjednik, 76-godišnji Lorenzo Sanz.

Linker
19. travanj 2024 17:28