Jun 15, 2019; Pasadena, CA, USA; Cuba midfielder Andy Baquero (2) passes the ball during the second half of group play in the CONCACAF Gold Cup soccer tournament against the Mexico at Rose Bowl. Mandatory Credit: Kelvin Kuo-USA TODAY Sports - 12905866
Kelvin Kuo-USA TODAY Sports

POZNAT I PROBLEMATIČAN TREND

U ISTOM DANU PRIMILI ŠEST GOLOVA I ZAUVIJEK IZGUBILI PETORICU REPREZENTATIVACA Otputovali na utakmicu Lige nacija, ali se u domovinu ne vraćaju

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.09.2019. u 12:20

 • Protekle je nedjelje odigrano prvo kolo Lige Nacija za Sjevernu, Centralnu Ameriku i Karibe (CONCACAF), a jedna od utakmica bila je i ona između Kanade i Kube u Torontu.

  Domaćini su u ovom susretu opravdali ulogu favorita i slavili s visokih 6:0, no glavna priča nakon utakmice su petorica kubanskih reprezentativaca.

  Kapetan i jedan od najboljih kubanskih nogometaša, Yordan Santa Cruz te Andy Baquero, David Urgellés, Orlendiz Benitez i Alejandro Portal napustili su Kubu i u nju se nemaju namjeru vratiti. Oni se, naime, nisu sa svojim suigračima vratili u domovinu, već su odlučili prebjeći u Kanadu.

  JoŠ uoči same utakmice, nekoliko je medija javilo da su David Urgellés i Orlendiz Benitez napustili momčad i odjednom nestali, a čim je susret završio i preostala trojica nabrojanih su napravili istu stvar

  Kanadski mediji javljaju da se brojka kubanskih nogometaša koji su povukli ovakav potez sada popela na 44 u posljednjih 17 godina, a među njima su i četvorica iz lipnja i Gold Cupa u SAD-u.

  Samo je nekolicina njih uspjela nastaviti s profesionalnom karijerom. Jedan takav primjer je Osvaldo Alonso koji je prebjegao 2007. godine i danas igra za Minnesota United FC.

  Tagovi
  Iz drugih medija