Rijeka, 220817.
Stadion na Rujevici.
Utakmica playoffa Lige prvaka izmedju Rijeke i Olympiakosa. Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

OČEKUJU DOPIS IZ NYONA

UEFA JOŠ UVIJEK NE ODGOVARA NA ŽALBU ZA PRAŽNJENJE SJEVERNE TRIBINE Nada još tinja: Rijeka bi na otvaranju EL-a ipak mogla igrati pred punom Rujevicom

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.09.2017. u 15:00

  • Na Rujevici i dalje tinja nada da će UEFA uvažiti riječku žalbu i da će Rijeka protiv AEK-a igrati pred punom sjevernom tribinom. Ipak, iz sjedišta krovne europske nogometne organizacije i dalje vlada šutnja, komisija koja odlučuje o riječkoj žalbi sastaje se ponedjeljkom, utorkom i petkom, pa u riječkom prvoligašu s nestrpljenjem očekuju dopis iz Nyona.

    Hoće li ga uopće dočekati, u ovom se trenutku čini neizvjesno isto koliko i pitanje kakav će mu biti ishod ako dođe. Naime, nije isključeno da Rijekina žalba danas uopće ne bude predmet komisije, odnosno da do utakmice u četvrtak u 19 sati ne stigne nikakav pravorijek.

    Svejedno, na Rujevici se spremaju za oba scenarija, s punim i s praznim sjeverom, pa shodno tome prodaju preostale ulaznice za istok i za zapad (300-tinjak komada) pretplatnicima sjeverne tribine. Postoji i određena nada da navijači AEK-a neće na Rujevicu, pa bi u četvrtak mogao u prodaju i jug, što znači da bi većina onih s pretplatama za zatvoreni sjever ipak mogla na stadion.

    U svakom slučaju, na Rujevici se nadaju (pozitivnom!) odgovoru iz UEFA-e, punom sjeveru (vidjelo se protiv Olympiacosa koliko znači taj huk s tribina) i atmosferi zbog koje neće uslijediti sankcije za neke buduće utakmice, iako su itekako svjesni da riječka iskustva s UEFA-inom administracijom nisu baš pozitivna. Dovoljno se prisjetiti onog pražnjenja zapada Kantride protiv Lyona...