Lionel Messi
 REUTERS/Jon Nazca / REUTERS
PRVI PUT NOMINIRAN

UEFA OBJAVILA KANDIDATE U IZBORU ZA NAJBOLJEG NOGOMETAŠA GODINE Evo tko je osim Messija i Ronalda u TOP 3! Upravo on ima najviše izgleda za pobjedu

Piše: HinaObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 19:16

Europski nogometni savez (UEFA) u četvrtak je objavio kako su među trojicom igrača nominiranih za nagradu za Igrača godine po njegovom izboru Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus) i Virgil van Dijk (Liverpool).

UEFA je ovu nagradu ustanovila 2011. godine te je Cristiano Ronaldo svaki put dosada bio nominiran, a tri je puta dosada bio i pobjednik (2014, 2016, 2017). Messi je dva puta proglašavan najboljim igračem godine u izboru UEFA-e (2011, 2015), dok je Van Dijku ovo prva nominacija.

No, upravo Van Dijk ima najviše izgleda za osvajanje ove nagrade jer je bio među najzaslužnijima što je Liverpool osvojio naslov prvaka Europe, dok je proglašen i za najboljeg igrača engleske premier lige kako po izboru stručnjaka tako i po izboru igrača.

Za igračicu godine nominirane su tri igračice Lyona, Ada Hegerberg, Lucy Bronze i Amandine Henry.

UEFA će nagrade za najbolje u prošloj sezoni dodijeliti tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu 29. kolovoza.

Linker
25. travanj 2024 02:57