ROBIN VAN LONKHUIJSEN AFP
BIT ĆE OD POMOĆI

UEFA PUŠTA DODATNA SREDSTVA KOJE ĆE SAVEZI MOĆI ISKORISTITI ZA OČUVANJE NOGOMETA! Novi milijuni eura mogli bi stići kao slamka spasa u korona-krizi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2020. 21:49

Neće nogometnim klubovima diljem Europe biti lako preživjeti korona-krizu. Neki su se poput slovačke Žiline ili belgijskog Lokerena već ugasili pod teretom dugova i sveopće nelikvidnosti, a neke tek čeka težak posao. Uskočit će međunarodne organizacije koliko to bude bilo u njihovoj moći, ali možda se neće moći svi spasiti...

UEFA-in Izvršni odbor donio je odluku koja je danas i službeno potvrđena. Europska nogometna federacija pustila je u opticaj čak 236.5 milijuna eura za klubove kojima treba pomoć nakon pandemije koronavirusa.

Novac je to koji i inače dolazi iz UEFA-ine kase za svih 55 nacionalnih saveza, ali ove godine moći će biti potrošen nenamjenski za razliku od inače, kada se sredstva moraju pravdati, odnosno koristiti za razvoj nogometa u svakoj zemlji.

- Naš je sport suočen s nepredviljivim izazovima korona-krize. UEFA će pomoći svojim članicama kako bi na sve to odgovorila u skladu s potrebama. Svaki će nacionalni savez dobiti do 4.3 milijuna eura kako bi potaknuo očuvanje nogometa u njegovoj zemlji. Vjerujem da je ovo odgovorna odluka i ponosan sam na nogomet koji pokazuje zajedništvo u ovoj krizi - rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Linker
04. svibanj 2024 10:10