Reuters/Carl Recine
UJEDINILA IH TRAGEDIJA

USPJELA JE AKCIJA! NASTAVLJA SE DRAMATIČNA POTRAGA ZA NESTALIM ARGENTINCEM Nogometne zvijezde se ujedinile i prikupile više od 300 tisuća eura

Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2019. 21:10

Napadač francuske nogometne reprezentacije i PSG-a Kylian Mbappe donirao je 30.000 eura kako bi se nastavila potraga za argentinskim nogometašem Emilianom Salom i pilotom Davidom Ibotsonom nakon što je mali zrakoplov u kojem su se nalazili nestao iznad La Manchea.

Zrakoplov je nestao s radara na letu iz Nantesa u Cardiff prošli ponedjeljak navečer.

Sala je potpisao ugovor za Cardiff City vrijedan 17 milijuna eura pa je otišao u Nantes pozdraviti se s igračima s kojima je dijelio svlačionicu tri i pol godine. Na povratku u Cardiff zrakoplov je nestao s radara i otad mu nema ni traga.

Potraga za nestalim zrakoplovom tipa Piper PA-46 trajala je danima, ali nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele. Potraga je nakon toga i službeno prekinuta, a dužnosnici su priopćili kako su šanse da ima preživelih izuzetno male.

Screenshot: Instagram

Salina obitelj nije se željela pomiriti s tom odlukom pa je angažirala jednu njemačku tvrtku kako bi nastavila potragu. U pomoć su uskočili i brojni nogometaši donacijama kako bi se potraga nastavila. Mbappe je donirao 30.000 eura, njegov klupski suigrač Adrien Rabiot je uplatio 25.000 eura, dok je veznjak Marseillea Dimitri Payet uplatio 10.000 eura. Novac su donirali i N’Golo Kante, Corentin Tolisso, Ilkay Gundogan, Laurent Koscielny, trener Nantesa Vahid Halilhodžić i mnogi drugi kako bi se nastavilo s potragom i valja istaknuti kako je akcija uspjela, jer, potraga je nastavljena obzirom da je prikupljeno više od 300 tisuća eura.

Screenshot: FC Nantes

Argentinski napadač je iz Nantesa prešao u Cardiff City za 17 milijuna eura. Također valja napomenuti kakoje prva rata iznosila šest milijuna eura, ali su Velšani blokirali isplatu dok se ne razjasne svi detalji oko Salina nestanka. Nagađa se kako bi Nantes mogao uzvratiti tužbom.

“U ovom dramatičnom trenutku nećemo govoriti o novcu”, poručio je predsjednik Nantesa Waldemar Kita.

Linker
20. travanj 2024 18:19