FIFINA PRESUDA

Vampiru Luisu Suarezu četiri mjeseca suspenzije zbog napada na Chiellinija!

Fifa je u četvrtak kaznila urugvajskog nogometaša s devet utakmica zabrane nastupa za reprezentaciju i četiri mjeseca hlađenja od bilo kakvih nogometnih aktivnosti
Piše: ArhivaObjavljeno: 26. lipanj 2014. 17:57

Luis Suarez skupo će platiti kanibalsku avanturu u koju se upustio kada je zagrizao rame talijanskog reprezentativca Giorgija Chiellinija. Fifa je u četvrtak kaznila urugvajskog nogometaša s devet utakmica zabrane nastupa za reprezentaciju i četiri mjeseca hlađenja od bilo kakvih nogometnih aktivnosti. Povrh svega u blagajnu Fife uplatit će 100.000 švicarskih franaka, a nema niti pravo pristupa brazilskim stadionima tijekom Svjetskog prvenstva.

Četiri mjeseca boravka u frižideru u prijevodu znači da će sankcije za Suareza pogoditi i nacionalnu momčad i Liverpool. Oscar Tabarez izgubio je igrača za Svjetsko prvenstvo, a Liverpool za četvrtinu sezone. Upitno je i može li klub prodati Suareza u sljedećem prijelaznom roku, premda je Barcelona sve agresivnije počela stezati obruč oko napadača i mahati ponudom od 70 milijuna eura. Menadžer Brendan Rodgers još jednom u kampanju ulazi s obvezom krpanja momčadi do povratka najveće zvijezde jer će Suarez nogometno oživjeti tek na Dan mrtvih kada Liverpool igra utakmicu s Newcastleom.

S posljednjom kaznom u biografiji, Suarez postaje neslavni rekorder koji je zbog divljaštva ili rasizma na travnjaku preskočio čak 39 utakmica, iako prethodno nije dobio crveni karton. Dramatičan je to hendikep za “redse” koji sljedeće jeseni moraju odraditi tri utakmice u Ligi prvaka bez Suarezove pomoći. Najbolji nogometaš Premiershipa ispada iz stroja taman kada su u klubu povjerovali da su ga kultivirali i promijenili mu imidž “troublemakera” u javnosti...

- Ovakvo ponašanje ne možemo tolerirati na nogometnim terenima, pogotovo ne na Fifa Svjetskom prvenstvu kada su oči milijuna gledatelja uperene prema najvećim zvijezdama igre. Naša odluka odmah stupa na snagu - rekao je Claudio Sulser, predsjednik Fifine Disciplinske komisije.

Urugvajski izbornik Tabarez, kapetan reprezentacije Diego Lugano, ali i najveći dio javnosti pokušavali su minorizirati incident od samog početka. I Luis Suarez se, već po navici, branio šupljim argumentom da se “takve stvari događaju na terenu”. Fifa mu nije povjerovala, niti je imala volje pokazati fleksibilnost. Bilo je uoči vijećanja Disciplinske komisije poziva da kazna bude primijenjena tek po okončanju SP-a...

Suarezov odvjetnik Alejandro Balbi obranu je gradio na averziji koju navodno Englezi i Talijani osjećaju prema njegovu klijentu. Tvrdio je da su fotografije na kojima Suarez “mezi” Chiellinijevo rame fotomontaža.

Related content

- Nemamo nikakvih dvojbi odakle potječu motivi za ovaj progon. Prvo, zato što je umiješan baš Suarez. Drugo, zato što je Italija eliminirana sa SP-a i treba pronaći alibi. Pod velikim smo pritiskom iz Engleske i Italije. Uvjereni smo da se radilo o najobičnijem duelu. Ako Chiellini može pokazati i najmanju ogrebotinu na ramenu, Suarez može pokazati natečeno, zatvoreno oko - objašnjavao je Balbi.

Jamie Carragher, umirovljeni Liverpoolov branič i novinski kolumnist, vjeruje da je najnovijim izletom u nepoznato Suarez porušio mostove s klubom koji je dosad pokazivao previše razumijevanja za njegove ekscese. “Luisovi postupci su sramotni, ne može se ponašati kao na dječjem igralištu nakon svega što je Liverpool učinio za njega”, napisao je Carragher u Daily Mailu.



Luis Suarez bir ısırık vakası daha ! by Haberokucomtr

Podsjetimo, u završnici utakmice Suarez je Chiellinija ugrizao, ali glavni sudac to nije vidio i Urugvajac je normalno završio utakmicu. Nakon utakmice društvene mreže eksplodirale su s raznoraznim fotomontažama, a one najzanimljivije možete pogledati OVDJE !

Linker
19. travanj 2024 12:32