Vatreno srce
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
VATRENO SRCE

VATRENO SRCE UJEDINILO HRVATSKU Nogometaši i javne osobe pomagali Dječjoj bolnici Kantrida! Modrić poručio: 'Sretni smo kada možemo pomoći'

Hrvatski nogometni reprezentativci 'pojačani' brojnim zvijezdama i osobama iz javnog života u ponedjeljak su u hotelu Westin sudjelovali na humanitarnoj večeri za Zakladu Vatreno srce na kojoj su prikupljana sredstava za liječenje i školovanje djece.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. studeni 2019. 23:00

Do ponedjeljka u 22 sata, centar za pozive Zaklade „Vatreno srce” registrirao je čak 80.250 telefonskih poziva na 15 telefona na broj 060 9002, tim je pozivima u nešto manje od dva sata prikupljeno nešto više od pola milijuna kuna! To je samo početni epilog još jedne uspješne humanitarne akcije, drugu godinu za redom održana je donatorska večer za Zakladu „Vatreno srce”, te za akciju „Korak u život”.

Na priredbi održanoj u zagrebačkom hotelu Westin, bila je kompletna nogometna reprezentacija Hrvatske sa stručnim stožerom i predsjednikom HNS-a, Davorom Šukerom, podsjetimo da je HNS i utemeljio tu Zakladu prije 11 godina i svake godine pomaže najmlađima diljem Hrvatske. U Upravnom odboru Zaklade su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić, te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

- Iza nas je desetljeće uspješnog rada i sretni smo što možemo pomoći djeci na ovaj način. Hrvatska je reprezentacija prepuna pozitive i znam da svi igrači punoga srca dolaze na ovakve akcije – rekao je dr Paladino.

Ovaj je put novac kojeg su donirali građani svojim telefonskim pozivima i razgovorima s nogometnim i estradnim zvijezdama, kao i osobama iz javnog života, namijenjen za pomoć Dječjoj bolnici Kantrida, dok će akcija „Korak u život” prikupljenim sredstvima financirati petogodišnju stipendiju budućim studentima koji su odrasli u domovima za nezbrinutu djecu i nemaju iza sebe potporu roditelja.

Humanitarna akcija, inače, traje do 1. prosinca i svatko tko želi može do tog datuma nazvati broj 060 9002 i tim pozivom automatski donirati 6,25 kuna. A osim novca prikupljenog telefonskim pozivima, Šuker je u ime HNS-a najavio donaciju od 100.000 kuna, dok se izbornik Dalić odrekao honorara od knjige „Rusija naših snova” i svu je zaradu usmjerio u Zakladu...

- Naša je obveza pomoći najmlađima, igrači su sretni kad se mogu odazvati ovakvim humanitarnim akcijama. I uvijek ćemo se odazivati, nikad nećemo stati – rekao je izbornik Hrvatske, Zlatko Dalić, a kapetan naše nacionalne vrste, Luka Modrić je istaknuo:

- Svi smo najosjetljiviji kad su djeca u pitanju, posebno mi koji smo roditelji. Nadam se da će slične akcije biti još češće organizirane – govorio je Modrić u stanci između javljanja na telefonske pozive.

Humanitarnu je akciju izravno prenosio Drugi program HTV-a, vrijeme je brzo proletjelo uz ležerne razgovore s našim nogometašima, te uz glazbeni program i nastupe Petra Graše, Jelene Rozge, Nine Badrić, Maje Šuput, Giuliana. Ene i Nele, Matije Cveka, Vjekoslava Ključarića,...

- Da nisam pjevač, bio bih nogometaš! Igrao sam i trenirao u Hajduku, ali sam na kraju ipak izabrao glazbu – rekao je Giuliano, dodavši i ovo:

- Kad sam se javljao na telefon u centru za pozive, u nekoliko je navrata nazvao dječačić Lovro i želio je razgovarati s nekim od nogometaša! Ali uvijek je mene dobio, pa sam obećao da ću prenijeti njegove pozdrave igračima, a posebno je želio pozdraviti Matea Kovačića – prepričao je Giuliano anegdotu, a potom je Kovačić ispred kamera izravno pozdravio Lovru i zahvalio mu na pozivima...

Bili su tu i proslavljeni veslači, braća Valent i Martin Sinković, pa rukometaš Zlatko Horvat, svatko je strpljivo razgovarao s pozivateljima. Po svemu sudeći, bit će nadmašen lanjski prihod, kad je donacijama i telefonskim pozivima prikupljeno gotovo milijun kuna...

Linker
19. travanj 2024 12:48