REUTERS
TVRDNJA ZA RASPRAVU

VEĆ ZABORAVLJENA ZVIJEZDA OTKRILA SVOJU VELIKU ISTINU O ZINEDINEU ZIDANEU 'Ako bilo koji od naših starih suigrača kaže drugačije, onda opasno laže!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2018. 22:04

Veliki okršaj Juventusa i Reala u četvrtfinalu Lige prvaka izazvao je brojne reakcije poznatih nogometnih lica proteklih dana, a iz Italije se uoči večerašnjeg okršaja u Torinu javio i jedan već pomalo zaboravljeni - Alessio Tacchinardi. Bivši zadnji vezni Juventusa i nekadašnji suigrač današnjeg trenera Reala Zinedinea Zidane iznio je zanimljivu ocjenu o velikom Francuzu, sigurno kao tezu za raspravu.

"Zidane je bolji trener nego što je bio igrač! Kao igrač je bio bogomdani talent, kojemu nije trebao trener. Jednostavno bi istrčao na travnjak i prosuo svoju magiju. Bio je to instikt, intuicija, on se igrao kao dijete. Kao igrač je bio jako povučen, gotovo stidljiv u društvu, ali danas je to jedan sasvim drugi čovjek i karakter", objašnjava 42-godišnji Talijan:

"Napredovao je u svemu, izgradio karakter, u nogometnom smislu je strašno taktički napredovao i čini se kao da u svakom trenutku ima pravovremeni odgovor. Bio je čistokrvni igrač, ali kao menadžer je naslijedio jako tešku situaciju a osvojio je sve što se moglo. Po tome je fenomen. Priznajem da nikad ne bih ni pomislio da će napraviti sve te uspjehe kao trener i ako bilo koji od naših starih suigrača kaže drugačije, onda opasno laže", zaključio je Tacchinardi, koji je nakon profesionalne igračke karijere pokušao i kao trener (talijanski četvrtoligaš Pergolettese), ali nije stigao ni blizu uspjeha legendarnog Zidanea.

Linker
27. travanj 2024 00:21