Gareth Bale
 Arroyo Moreno/Getty Images / Getty Images
IGRAČ NA ODLASKU

VELIKA NOGOMETNA ZVIJEZDA PRIJETEĆOM IZJAVOM ŠOKIRALA SVE U REAL MADRIDU, A ONDA POTPUNO OTVORILA DUŠU 'Ponašaju se prema nama kao da smo roboti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. svibanj 2019. 20:25

Zvijezda Real Madrida na odlasku, Velšanin Gareth Bale kazao je kako se klubovi prema svojim nogometašima uglavnom ponašaju kao da su roboti te kako igrači gube kontrolu nad svojim životima u pokušaju da ostvare što bolje karijere.

Otkako je stigao na Santiago Bernabeu, veznjak je s 'kraljevskim klubom' uzeo četiri naslova u Ligi prvaka i osvojio nekoliko individualnih trofeja i kako kaže, puno toga žrtvovao da bi do toga došao.

U razgovoru za film 'State of play' koji će uskoro biti emitiran na BT Sportu, Baleu su rekli da su umirovljeni nogometaši otkrili da im se po završetku karijere vratio život.

MADRID, SPAIN - NOVEMBER 08:  Toni Kroos (R) of Real Madrid CF celebrates scoring their third goal with teammate Gareth Bale (L) during the La Liga match between Real Madrid CF and Rayo Vallecano de Madrid at Estadio Santiago Bernabeu on November 8, 2014 in Madrid, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

- Naravno, jer kao profesionalni sportaš, pogotovo kao onaj koji se nalazi u okruženju drugih igrača ne mogu birati svoj raspored kao što to mogu oni koji igraju golf ili tenis. Mi smo kao roboti, govori nam se gdje da budemo, u koje vrijeme, kada moramo jesti i kada moramo ići treneru. Kao da na neki način gubiš život. Ali, s druge strane u nogometu je karijera toliko kratka da je žrtva potrebna.

Bale je također priznao da ne osjeća istu radost koju je imao kada je kao klinac igrao nogomet.

- Kada si klinac onda ne razmišljaš previše. Možeš sllobodno uživati s prijateljima i smijati se, nema pritisaka kao kada dođeš na određenu razinu. Onda postoje određena očekivanja. Ljudi stalno govore negativno i izgubite taj osjećaj koji ste imali kao dijete.

Također valja istaknuti kako će Gareth Bale vrlo vjerojatno napusiti Madrid ovog ljeta. Trener Zinedine Zidane mu u posljednjoj utakmici nije dao niti minute, a nakon utakmice je poručio kako mu ne bi pružio priliku niti da je imao četiri zamjene. To je bila jasna poruka glavnog stratega Real Madrida da više ne računa na Velšanina u budućnostii kako je gotovo pa sigurno da će na ljeto napustiti klub.

GETAFE, SPAIN - APRIL 16: Gareth Bale (L) of Real Madrid CF clashes hands with his head coach Zinedine Zidane (R) as he leaves the pithc  during the La Liga match between Getafe CF and Real Madrid CF at Coliseum Alfonso Perez on April 16, 2016 in Getafe, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

S druge strane, kako prenosi španjolski radio Radioestadio, Bale je sve šokirao svojom izjavom i jednom vrstom prijetnje koju je postavio pred klub, jer, kako kaže to će biti jedini način na koji može napustiti Madrid.

- Imam još tri godine ugovor. Ako žele da odem morat će mi platiti 17 milijuna eura po sezoni, a ako ne žele dati novac onda ću ostati ovdje i igrat ću golf u idu'e tri godine - rekao je Bale.

Linker
25. travanj 2024 23:05