Screenshot / YouTube
NASTAO JE TOTALNI KAOS

VELIKA TRAGEDIJA NA AFRIČKOM KUPU NACIJA Jedna osoba poginula u stampedu nastalom zbog neshvatljive odluke organizatora

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2018. 00:01

Minimalno jedna osoba je poginula, a 40-ak ih je ozlijeđeno u stampedu na nacionalnom nogometnom stadionu Madagaskara. Incident se dogodio uoči početka utakmice afričkoga Kupa nacija između Madagaskara i Senegala, prenose lokalni mediji.

Do nesreće je došlo jer je tisuću gledatelja pokušavalo ući na stadion kroz jedini ulaz. Zasad se doznaje da je jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene osobe u kritičnom su stanju, a ostali su teže i lakše ozlijeđeni. Hitna pomoć unesrećene je odmah prebacila u lokalnu bolnicu u glavnome gradu Antananarivu.

Francuska radiopostaja RFI prenosi da je gužva počela čim su se otvorila vrata stadiona:

"Čekali smo u redu od 6 ujutro. Bili smo nekoliko metara od ulaza kada je gužva počela. Mnoštvo me guralo s leđa, no srećom mi je ruksak ublažio pritisak gomile.", izjavio je jedan od posjetitelja koji su spasili živu glavu.

"Ne razumijem zašto je samo jedan ulaz bio otvoren za takvu utakmicu velikog interesa.", izjavio je muškarac čiji je ujak ozlijeđen u stampedu.

Utakmica je ipak odigrana unatoč velikom broju žrtava, a najveće zanimanje izazvao je napadač Liverpoola Sadio Mané. Susret je završio rezultatom 2:2.

Ovakve su nesreće česta pojava na afričkim stadionima zbog velikoga broja ljudi, a premalih kapaciteta stadiona.

Linker
24. travanj 2024 12:11