Alexander Habegin
IZGRADIMO DOM OBITELJI SRŠEN

VELIKI HUMANITARNI TURNIR ZA BIVŠEG VRATARA KOJI JE OSTAO SAM SA ŠESTERO DJECE Dolazi i Dalić, akciju podržava i Darijo Srna, a zaigrat će i Igor Musa

OPUZEN U subotu se od 11 ujutro do navečer u gradskoj dvorani održava humanitarni malonogometni turnir s brojnim poznatim gostima
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 12. prosinac 2019. 23:47

Izgradimo dom obitelji Sršen, naziv je humanitarne akcije koju su inicirali građani Opuzena, neretvanskih braniteljskih udruga te članovi nogometnih klubova Neretvanac, Neretva, Gusar, Maestral, Metković, Čapljina, Ljubuški, Gruda, Stolac, Imotski i Zmaj iz Makarske, kako bi se prikupilo što više sredstava za gradnju kuće nekadašnjem nogometašu koji sam skrbi o šestero djece.

Naime, Roland Sršen, nekadašnji nogometni vratar te dragovoljac Domovinskog rata iz Opuzena, prije tri mjeseca ostao je sam sa šestero djece nakon što mu je umrla supruga Andreja, a iz neadekvatnog stana od 50 kvadrata u kojemu trenutno žive, moraju se iseliti zbog sudske odluke.

an arhiva

Plemenita akcija na jugu

Rješenje je pronađeno u izgradnji adekvatnog doma na zemljištu u obiteljskom vlasništvu, u kojem bi samohrani otac mogao djeci osigurati dostojanstveno odrastanje. Roland i njegova djeca, od kojih su dvojica invalidi, a jedan je nepokretan te mu je potrebna skrb i prilagođeni stambeni prostor, jednostavno trebaju pomoć zajednice. Plemenita akcija je ujedinila sportsko i braniteljsko srce juga Hrvatske i Hercegovine, a u sklopu nje održat će se malonogometni turnir u Opuzenu, koji u gradskoj dvorani počinje sutra (subota) u 11 sati te će potrajati do predvečer, jer je finale na rasporedu u 18 sati. Ulaz u dvoranu je slobodan, a oni koji se odazovu moći će donirati sredstva za humanitarni cilj. Čitav vikend proteći će u Opuzenu u tonu pomaganja obitelji Sršen, a poklopilo se i da je nakon turnira na središnjem gradskom trgu koncert grupe Mjesni odbor, na koji će doći svi sudionici turnira.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Croatia - Groupama Arena, Budapest, Hungary - March 24, 2019  Croatia coach Zlatko Dalic gestures  REUTERS/Bernadett Szabo - RC19C991F5F0
REUTERS/Bernadett Szabo

Kad su humanitarne akcije u pitanju, hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić je uvijek tu za one kojima je potrebna pomoć, pa će se i pojaviti u Opuzenu na turniru i potpisivati knjige “Rusija naših snova”, djelo koje je nastalo nakon Svjetskoga prvenstva u Rusiji u suradnji sa Sportskim novostima. Akciji se odazvao i Darijo Srna, nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koji je iz neretvanskog kraja, pa će se njegova poruka iz Ukrajine, gdje sada radi, emitirati putem videolinka tijekom turnira.

Sportaši u akciji

Što se malonogometnoga turnira tiče, jednu od glavnih uloga odigrao je Joško Popović, nekadašnji legendarni napadač koji je također iz doline Neretve i koji je sve organizirao, stupio u kontakt s prijateljem Dalićem te animirao brojne klubove i bivše suigrače diljem Hrvatske i šire. Popović, koji je sa 111 golova treći strijelac u povijesti HNL-a, a igrao je za hrvatske prvoligaše Zagreb, Šibenik i Kamen Ingrad te bio član hrvatske reprezentacije, nije više aktivan u nogometu, ali se itekako aktivno uhvatio ove uloge.

Velika_16.01.2006_Josko Popovic     Josko Popovic sportski direktor Kamena
Dusko Mirkovic ALL
Joško Popović

- Svi odavde su se uključili kako bi pomogli koliko mogu, a budući da sam i sam sportaš, okupio sam malonogometne veterane. Na turniru ćemo nastupiti mi iz Opuzena kao domaćini, a tu su još i Metković, Ploče, Šibenik, Mostar i Konavljanin. Donacije će dati ekipe koje nastupaju i, nadamo se, ljudi koji dođu. Trebalo bi učiniti nešto za tu djecu. Ima i drugih tužnih priča i sudbina u Hrvatskoj, ali ova je baš posebna te zaslužuje pozornost šire javnosti. Mi sportaši ćemo učiniti najbolje što možemo, naše je da igramo i probamo nešto napraviti. Zahvaljujemo izborniku Daliću, Srni, uredništvu Sportskih novosti te gospodinu Rosiću iz Rost Športa koji su nam puno pomogli - kaže nam Popović i dodaje da će biti puno poznatih prvoligaških imena, među kojima su i Igor Musa, koji stiže iz Mostara, pa braća Bulat, Matas i Slavica iz Šibenika te mnogi, mnogi drugi...

Donacije u novcu i materijalu

Povodom akcije zajedništva i dobrote otvoren je posebni namjenski račun u Privrednoj banci Zagreb, IBAN: HR1123400093510951600, pod nazivom “Izgradimo dom obitelji Sršen” na koji se može donirati, a prihvatljive su i donacije u građevinskom materijalu, sve s ciljem kako bi se izgradila kuća obitelji kojoj je potrebna pomoć.

Linker
13. travanj 2024 22:39