Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
ČEKA SE REAKCIJA FIFA-E

VELIKI PROBLEMI ZA BIVŠEG DINAMOVOG ASA Sammir pobjegao u Brazil: O njegovom slučaju naveliko se piše, a priča bi mogla biti pouka za hajdukovca

Bivši modri Brazilac Sammir našao se u problemima.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. veljača 2018. 10:57

Bivši reprezentativac i dinamovac Sammir u velikim je problemima. Njegova priča može biti i pouka za, recimo, Francka Ohandzu koji ima ponudu iz Kine. Nije uvijek veselo na ‘kineskoj novoj godini’.

Dakle, Sammir više nije u Kini, ‘pobjegao’ je doma u Brazil! Njegov klub, Wuhan Zall, bez obzira na valjani ugovor, jednostavno ga nije plaćao!? Kinezi su Sammiru dužni 2,5 milijuna eura! Brazilac s hrvatskom putovnicom jednostavno je ‘poludio’, spakirao je stvari i odletio u domovinu. Prije toga je razgovarao s klupskim čelnicima koji su davali samo pusta obećanja, nakon toga im je napisao i službeno pismo u kojem je naveo da mu se isplati sve što mu se duguje. Nije bilo nikakve reakcije kineskog kluba, pa se čovjek pokupio iz Kine.

Zagreb, 190417.
Stadion u Maksimiru.
Medijski dan GNK Dinamo, gdje su igraci kluba bili dostupni novinarima za davanje izjava, odrzan je u prostorijama kluba.
Na fotografiji: Sammir.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Cijela stvar je sada na FIFA-i, čeka se rasplet. Sammir je angažirao odvjetnike koji rade na njegovu slučaju. U međuvremenu je dobio ponude iz SAD-e i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, sad je bitno kakva će odluka stići iz Kuće svjetskog nogometa, može li se u ovoj situaciji registrirati za novi klub ili ne.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Sa Sammirom je ispala prava ‘frka’, o njegovu slučaju priča se i piše u cijeloj nogometnoj Kini. Sammirovi odvjetnici drže da je on sad slobodan igrač s obzirom ma to da ga klub nije plaćao, ali čeka se potvrda FIFA-e. Izgleda da će na kraju sve završiti na sudu. Za to vrijeme Sammir čeka u Brazilu...

Linker
19. travanj 2024 15:35