Claudio Villa / Getty
PIŠU TALIJANI I ENGLEZI

Veliki zaokret u Chelseaju: Londonski plavi dogovorili dolazak 12. menadžera u Abramovičevoj eri

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 23. veljača 2016. 19:24

Prema napisima engleskog Daily Maila londonski Chelsea načelno je sve dogovorio s talijanskim nogometnim izbornikom Antoniom Conteom koji bi na kraju aktualne sezone trebao preuzeti menadžersku klupu kluba sa Stamford Bridgea.

Conteov ugovor s Talijanskim nogometnim savezom (FIGC) istječe po završetku Eura u Francuskoj i ovaj 46-godišnjak želi se vratiti klupskom nogometu. Talijanska Gazzetta dello Sport prenijela je danas kako su Conte i čelni ljudi Chelseaja postigli dogovor o suradnji, a da će završnu riječ u cijeloj priči imati vlasnik londonskih 'bluesa' Roman Abramovič.

Očekuje se kako će se Conte u ožujku sastati s predstavnicima FIGC-a i povjeriti im svoju želju za odlaskom.

Podsjećamo, sve do nedavno je Argentinac Diego Simeone slovio kao jedan od najvećih kandidata za preuzimanje Chelseajeve klupe po odlasku privremenog menadžera Guusa Hiddinka, ali čini se da će ovaj 45-godišnji stručnjak i dalje ostati vjeran Atletico Madridu.

Ukoliko se na kraju Conte preuzme Chelsea postat će 12. menadžer u eri predsjednika Romana Abramoviča nakon Claudija Ranierija, Josea Mourinha (dva puta), Avrama Granta, Luiza Felipea Scolarija, Guusa Hiddnika (dva puta), Carla Ancelottija, Andrea Villas-Boasa, Roberta Di Mattea i Rafe Beniteza.









Linker
11. travanj 2024 14:15