Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
ŽELJE IZ DEŽELE

VELIKI ŽUTI NA NOVOJ PREKRETNICI Robert Prosinečki stigao u Zagreb i za SN otkrio što se skriva iza priče o preuzimanju Slovenije

ROBERT PROSINEČKI ZA SN Pojavile su se informacije da bi mogao postati nasljednik Srečka Kataneca u reprezentaciji
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. listopad 2017. 21:34

Robert Prosinečki preuzima reprezentaciju Slovenije?! Takve vijesti stižu iz te susjedne države, informacije govore da bi baš Prosinečki mogao postati nasljednik Srečka Kataneca, koji je protiv Škotske posljednji put vodio nacionalnu vrstu, budući da se nije uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju ili barem izboriti dodatne kvalifikacije za turnir sljedeće godine.

Prosinečki je jučer iz Bakua stigao u Zagreb. Na pitanje o svom mogućem novom izborničkom poslu nam je kazao:

- Dakle, mene još nije kontaktirao nitko iz Slovenskog saveza. Tek sam stigao iz Bakua. Ukoliko me žele kontaktirati, onda ću se sigurno javiti. Naravno da ćemo onda porazgovarati - kazao je Proinečki te je nakon toga promijenio temu.

Povratak u Azerbajdžan

- Eto, bio sam u pravu kad sam vam neki dan rekao kako vjerujem da će Hrvatska uspjeti u Ukrajini, ali nije se još plasirala na Svjetsko prvenstvo. Nažalost, nisam gledao utakmicu jer sam putovao iz Azerbajdžana, no čestitke igračima i stožeru.

Međutim, sam dolazak u Zagreb potvrđuje da bi se vrlo brzo mogli održati pregovori između čelnih ljudi Slovenskog nogometnog saveza i Prosinečkog. Jer, on se brzo vraća u Baku, gdje će za desetak dana imati konferenciju za novinare na kojoj će obznaniti kakav mu je daljnji trenerski put. Ugovor s Azerbajdžanskim savezom istječe mu 6. prosinca ove godine.

- Moram se vratiti u Azerbajdžan, djeca mi tamo moraju završiti školu. Ako nešto i nađem prije, neki novi posao, supruga i djeca će ostati u Azerbajdžanu - kazao nam je.

Kako sada stvari stoje, moguće je da Prosinečki postane izbornik Slovenije, s obzirom da stižu vijesti kako ga susjedi jako žele na izborničkoj klupi. Naravno, ništa se ne može s sigurnošću utvrditi dok ne počnu pregovori.

Inače, prema slovenskim medijima, njegovi potencijalni protukandidati su Matjaž Kek i Darko Milanič, a o Prosinečkom je prije nekoliko dana pohvalno govorio i Brane Oblak, legenda slovenskog nogometa, koji je ustvrdio da bi hrvatski trener bio dobro rješenje za klupu slovenske reprezentacije.

Linker
19. travanj 2024 13:30