Ronald Gorsic / CROPIX
SJAJNA ATMOSFERA

VIDEO: 'Bolji smo od Turske, ali ako ćemo samo govoriti 'mi smo najbolji', neće biti dobro'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. lipanj 2016. 14:16

Ivan Perišić jedan je od većih aduta Hrvatske za Euro. Na press konferenciji u Deauvilleu, tri dana do utakmice s Turskom, kazao je:

- Kako godine prolaze igram sve više i sve bolje u dresu reprezentacije i nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat nego na prošlom Euru i SP-u. Svi nam igrači igraju u velikim klubovima, dobro su raspoloženi, nadam se da ćemo dobro odigrati na Euru. Meni je najvažnije da ostanem zdrav, da mogu dati sve od sebe. Onda će doći i dobra igra, a nadam se i dobri rezultati.

Ocijenite rad izbornika koji su vas do sada vodili?

- Ne volim ocjenjivati izbornike. Sada je drugi izbornik, mislim da nam odgovara ovakav ritam.

U kojoj će formaciji Hrvatska igrati protiv Turske. Na kojem ćete mjestu igrati?

- Moram u nedjelju biti pravi, moram dobro odigrati, nije važno u kojoj formaciji i gdje će tko igrati. Važno je da svatko da maksimum od sebe.

Domagoj Vida zaigrat će na Euru u stoperskom paru s Vedranom Ćorlukom. Evo što je on rekao o prvom hrvatskom suparniku.

- Turci su najopasniji u kontrama i prekidima. Ali, mi imamo odlične igrače, no moramo se staviti u kolektiv i onda će sve biti dobro. Imamo igrače koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Mislim da smo bolja ekipa, ali to moramo pokazati na terenu. Znamo koliko vrijedimo, ali ako ćemo samo govoriti mi smo najbolji, ovo ili ono, neće biti dobro. Moramo to pokazati na terenu.

Jeste li zadovoljni igramo obrane?

- Mislim da smo dobro usklađeni, da imamo dobre igrače u zadnjoj liniji i da tu neće biti problema. Ja dobro igram u Dynamu iz Kijevu i mislim da sam zaslužio status prvotimca.

Je li vam se ispunio dječački san?

- Kao klinac sam sanjao da ću igrati za reprezentaciju, san mi se ostvario. Nitko sretniji od mene.

Je li obrana najslabiji dio momčadi?

- Ne bih se složio, imamo mi odlične igrače u zadnjoj liniji, koji možda ne igraju u Realu ili Barceloni, ali također igraju u velikim klubovima. Moramo biti kompaktni, da se svi zajedno branimo i napadamo.

Kako vam se sviđa Čačić kao izbornik?

- Svaki trener ima svoje metode. Mene je on već vodio u Dinamu. Nama je odlično, imamo dobrog izbornika, dobro radimo i dobro se osjećamo.

Jučer su se na treningu spominjali euri? Modrić je izvukao najdeblji kraj, na brzoj okladi na treningu.

vatreni su vježbali dodavanje lopte u parovima, kada se kapetan Srna zaderao: "Ajmo sada u stotku kome padne".

Prvi je pogriješio Badelj, koji je dva puta krivo reagirao pa "izgorio" 200 eura. Potom je Mandžukić odlučio testirati Luku Modrića pa ga s dvije lopte natjerao na greške. Na kraju je cifru zaokružio Domagoj Vida. Jedino nam nije jasno kome će ići tih 500 eura.

- Malo smo se šalili. Taj ćemo novac staviti na stranu, vidjet ćemo kako ćemo ga iskoristiti.

Hoće li biti bitno vrijeme? Najavljuje se kiše, jučer ste igrali na natopljenom travnjaku.

- Ma neće. Moramo se svemu prilagoditi, samo na taj način možemo napraviti rezultat.

Emisija Hrvatske nogometne televizije „Allo, Allo Deauville“ na programu je večeras u 19.30, reprize su u 21.20 i 23.20. HNTV možete pratiti na 407. kanalu MAX TV, 314. kanalu Iskon TV, a dobre vijesti stižu i za korisnike VIPTV – Bneta i H1 Telekoma. Od petka 10. lipnja i njihovi korisnici imat će u ponudi HNTV.

Linker
20. travanj 2024 12:37