CROPIX
KRAJ MINI TURNEJE

VIDEO: BOSNA I HERCEGOVINA DOŽIVJELA PRVI PORAZ POD ROBERTOM PROSINEČKIM Ponovno briljirao mladi as iz Širokog Brijega kojega želi dovesti i Dinamo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. veljača 2018. 10:21

Nogometna reprezentacija Meksika je u prijateljskoj utakmici igranoj u San Antoniju u srijedu u sklopu priprema za svjetsko prvenstvo, koje se u Rusiji održava od 14. lipnja do 15. srpnja, pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 1:0.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Hugo Ayala u 65. minuti.

Prosinečki je američku mini-turneju poveo samo igrače iz domaće lige te U-21 reprezentativce. Na popisu nije bilo zvijezda i još uvijek glavnih igrača momčadi kao što su Džeko, Pjanić, Begović, Kolašinac, Bešić, a momčadi su priključeni iskusni Haris Medunjanin i Ibrahim Šehić.

Meksiko je, pak, predstavio momčad satavljenu od igrača najjačih domaćih klubova, a protiv BiH su zaigrale i zvijezde MLS-a Carlos Vela i Giovani dos Santos.

Meksiko koji s izbornikom Juanom Carlosom Osoriom je na SP u Rusiji (u skupini F s aktualnim prvacima Njemačkom, Švedskom i Južnom Korejom), mogao je zabiti i koji gol više, ali Prosinečki je na kraju turneje zadovoljan (BiH je u prvoj utakmici odigrala 0:0 protiv SAD-a).

"Sve u svemu zadovoljan sam igrom. U drugom poluvremenu umor je učinio svoje, ali ono što me raduje jeste da su svi dali svoj maksimum. Mladi igrači koji su pozvani u reprezentaciju su opravdali poziv", rekao je Veliki Žuti.

Posebno je naglasio doprinos golmana Šehića i Pirića, iskusnog Medunjanina i mladog Luku Menala, lijevo krilo Širokog Brijega koje je i na radaru Dinama. 21-godišnji Menalo ponovno je bio najopasniji u svojoj momčadi, a istaknuo se sjajnim prodorima i driblinizma.

"Oni će veoma brzo biti u A timu. Medunjanin je prvi put u karijeri igrao na mjestu stopera, a dobili smo Menala koji je bio odličan protiv SAD", rekao je Prosinečki.

Linker
21. travanj 2024 09:35