BENOIT TESSIER/REUTERS
DRAMATIČNA POBJEDA BENFICE

VIDEO: Džoker s klupe zabio za pobjedu! Parižani u London ipak idu s minimalnom prednošću

Završene su prve dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. PSG je slavio protiv Chelseaja u Parizu s 2:1, dok je Benfica s 1:0 bila bolja od Zenita.
Piše: HinaObjavljeno: 16. veljača 2016. 09:24

PSG - CHELSEA 2:1 (Ibrahimović 39', Cavani 78' / Mikel 45+1')

PSG: Trapp - Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Verratti (Rabbiot, 81), Thiago Motta, Matuidi (Pastore, 83)- Lucas (Cavani, 73), Ibrahimović, Di Maria

CHELSEA: Courtois - Azpilicueta, Cahill, Ivanović Baba Rahman - Fabregas, Obi Mikel - Pedro, Willian, Hazard (Hazard, 71)- Diego Costa.

Pred 45.000 gledatelja na stadionu Parku Prinčeva sudio je Carlos Velasco Carballo iz Španjolske.

Pogotke su za Parižane dali Zlatan Ibrahimović (39) i Edison Cavani (78), dok je strijelac za Chelsea bio John Obi Mikel (45+1).

Francuski prvak PSG zasluženo je pobijedio kao domaćin u prvoj utakmici u jednom od šlagera osmine finala Lige prvaka, no Chelseaju, unatoč porazu, pogodak Mikela daje nadu da na svom Stamford Bridgeu mogu nadoknaditi zaostatak.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Chelsea, koji je u 23. minuti praktički prvi puta došao na protivničku polovicu. Ubačaj Pedra došao je na glavu Diega Coste koji puca s pet metara, a vratar Trapp čudesno brani i odbija loptu na gradu. Nakon slabih pokušaja Di Marije i Ibrahimovića, Paržani su poveli u 39. minuti iz slobodnog udarca kojeg je skrivio Obi Mikel. S 20 metara silovito je opalio Ibrahimović, a lopta na putu prema golu pogađa nesrretnog Mikela i vara vratara Courtoisa.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Mikel se iskupio izjednačujućim golom. Nakon ubačaj s kuta Wiliana Diego Costa je glavom prenio loptu do potpuno samog Nigerijca kome nije bilo teško s pet metara zastresti mrežu.

Drugo poluvrijeme počelo je novom prilikom Diega Coste čiji udarac brani Trapp, a u 53. minuti na suprotnoj strani udarac Ibrahimovića zaustavlja Curtois. U 60. minuti izglednu priliku imao je i Lucas, no belgijski vratar na golu Chelsea je opet siguran. U 73. minuti u igru je ušao Cavani, a samo pet minuta kasnije Urugvajac je zabio zgoditak. Točno dodavanje Di Marije Cavani je iskosa iz prve, iz vrlo teškog kuta, poslao pored istrčalog vratara Courtoisa. Belgijanac se iskupio u 90. minuti kada je obranio udarac Ibrahimovića iz blizine, a u sljedećem napadu Pedro je promašio šansu za izjednačenje.

U četvrtfinalu sezone 2013/2014. Chelsea je bio uspješniji. Tada je Paris Saint-Germain u prvoj utakmici pobijedio 3-1, a uzvratu je Chelsea slavio 2-0 i zahvaljujući pogotku u gostima prošao je dalje. Prošle sezone sastali su se u osmini finala, kao i sada. U Parizu je bilo 1-1, a u uzvratu u Londonu nakon 90 minuta također 1-1. U produžecima je Chelsea poveo 2-1 u 96. minuti, da bi Thiago Silva u 114. minuti pogodio za 2-2 i prolaz PSG-a.

U drugom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Benfica je u Lisabonu pobijedila Zenit 1-0 pogotkom u posljednjim trenucima susreta.

Strijelac jedinog pogotka bio je Jonas u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon Gaitanova ubačaja. Uzvratni susret je 9. ožujka u St Peterburgu.

Bila je to utakmica s očajnim prvim i tek nešto boljim drugim poluvremenom u kojem se sve najzanimljivije dogodilo u posljednjim minutama. U prvom poluvremenu gledatelji su vidjeli igru bez pravih prilika. Benfica je u prvih 45 minuta uputila samo jedan udarac u okvir suparničkog gola, dok Zenit niti jednom nije zaprijetio vratima Portugalaca. Prvu opasniju situaciju pred domaćim vratima vidjeli smo u 51. minuti kada je Witsel pucao s ruba kaznenog prostora, no Julio Cesar je bio spreman.

Najbolju priliku Benfica je imala u 69. minuti kada je Gaitan izbio ispred Lodigina, no pucao je ravno u njega. U 72. minuti zaprijetio je i Jardel, no niti on nije pogodio ruska vrata. U 89. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Criscito, a domaćin je minutu kasnije iskoristio igrača više. Gaitan je ubacio, a Jonas je udarcem glavom svladao vratara Zenita.

Bio je to njihov peti međusobni ogled i druga pobjeda Benfice, dok je Zenit slavio tri puta. Prošle sezone su igrali u skupini, a obje utakmice su dobili Rusi (1-0, 2-0), no oba sastava su ispala. Prva dva mjesta u skupini pripala su Monacu i Bayer Leverkusenu

Zenitu je to bila prva službena utakmice ove godine jer drugi dio ruskog prvenstva starta petog ožujka. Posljednju službenu utakmicu Zenit je igrao 9. prosinca prošle godine kada je poražen na gostovanju kod Genta (1-2). Međutim, ruski sastav je do tada ostvario svih pet pobjeda u skupini i osigurao prvo mjesto. Za ogled protiv Benfice, momčad Villas-Boasa se pripremala u Portugalu i Kataru gdje je odigrala šest utakmica i dobila svih šest.

PRIJENOS UŽIVO

90+2' - Završila je utakmica u Parizu. PSG je slavio s 2:1. Druga utakmica večeri u Lisabonu završila je pobjedom Benfice protiv zENITA 1-0 golom Jonasa iz prve minute sudačke nadoknade.

90+1' - Imao je PSG veliku priliku za 3:1. Pucao je Ibrahimović nakon asistencije Pastorea, ali Courtois je na mjestu. Na drugoj je strani uzvratio Pedro koji trese mrežu, ali s vanjske strane.

88' - Nakon postignutog gola Cavanija nismo vidjeli pravih prilika, iako je PSG i dalje opasniji.

78' - GOOOOOL! Cavani je zabio iskosa s desne strane na asistenciju Di Marije i PSG vodi 2:1!

76' - Duga lopta na PSG-ovu polovicu, Oscar je izbjegao zaleđe, ali nije uspio ukrotiti loptu.

74' - Blanc se odlučio na zamjenu. Cavani je ušao umjesto Lucasa koji je bio jedan od najboljih igrača pariškog sastava dosad.

70' - Utakmica ulazi u posljednjih 20 minuta. PSG napada i traži pobjednički gol, dok Chelsea prijeti isključivo iz kontranapada.

67' - Treći žuti karton na susretu. Opomenut je Pedro.

64' - Kakve su to prilike za PSG bile. Pokušali su Marquinhos i Matuidi, ali su njihovi udarci blokirani.

61' - Velika prilika za PSG. Tukao je Lucas s vrha kaznenog prostora, ali Courtois je sjajno obranio.

57' - PSG je opasniji u nastavku i više ima loptu u svom posjedu, ali Chelsea prijeti iz kontranapada.

51' - Dalekometna bomba Di Marije, a Courtois vrškom prstiju prebacuje preko gola.

49' - Velika prilika za Chelsea iz kontre. Costa je pucao, ali Trapp sjajno brani.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme.

45+1' - GOOOOL! Chelsea je izjednačio, a zabio je Mikel nakon ubacivanja iz kornera. Neobjašnjivo je ostao sam u petercu i neometan zatresao mrežu nemoćnog Trappa.

39' - GOOOOL! PSG vodi 1-0, zabio je tko drugi nego Ibrahimović! Šveđanin je pucao nisko, a lopta se u živom zidu odbila od Mikela, promijenila smjer i prevarila Courtoisa.

38' - Sjajna prilika iz slobodnog udarca za PSG nakon faula Mikela na Lucasu zbog kojeg je igrač Chelseaja 'požutio'.

36' - Pokušao je Di Maria dalekometnim udarcem iskosa s lijeve strane, ali Courtois opet nije imao potrebe za reakcijom.

33' - Lijepo ubacivanje s desne strane, lopta je pronašla Ibrahimovića, ali Šveđanin nije dobro pucao.

30' - Nakon pola sata igre nema golova na Parku prinčeva iako je bilo prilika na obje strane. Najbolju je imao Costa u 23. minuti iz praktički jedine situacije kada je Chelsea ozbiljnije prešao centar.

23' - Kakva prilika za Chelsea. 'Bluesa' nije bilo nigdje, a onda je Costa nakon ubačaja s lijeve strane uzdrmao gredu. Valja pohvaliti sjajnu reakciju vratara Trappa koji je munjevitom reakcijom skrenuo loptu u okvir gola .

22' - Prvi put u utakmici Chelsea je uspio malo dulje zadržati loptu u svom posjedu.

18' - Žuti karton za Ibrahimovića, prvi općenito na utakmici, zbog faula na Mikelu.

10' - PSG nastavlja plesti mrežu oko Chelseajevog gola. Gosti iz Londona dosad nisu pokazali napadačke ambicije.

5' - Dalekometni udarac okušao je i Lucas Moura, ali nije bio precizan i Courtois nije morao intervenirati

3' - PSG je zagospodario terenom od prve minute. Prvi puta dalekometnim je udarcem zaprijetio Marco Verratti.

1' - Započele su obje utakmice večeri. Ona između PSG-a i Chelseaja u Parizu i Benfice i Zenita u Lisabonu.

20.35 – Prema kladionicama PSG je veliki favorit za slavlje u ovom susretu (koeficijent na pobjedu Parižana se kreće između 1.70 i 1.80). Ništa čudno s obzirom na njihovu formu. Naime, do remija s Lilleom (0-0) prošle subote imali su niz od16 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.

20.25 - Iza nogometaša PSG-a nevjerojatan je niz od 44 domaće utakmice bez poraza, dok je Chelsea bez poraza 11 utakmica otkako je Guus Hiddink naslijedio Josea Mourinha.









20.00 - Večerašnji ogled u Parizu sudit će Španjolac Carlos Velasco Carballo. Veliki hendikep za Chelsea je izostanak ozlijeđenog Johna Terryja, kao i suspendiranog Nemanje Matića.

19:45 - Sat vremena je ostalo do spektakularne prve utakmice osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Chelseaja.









Linker
26. travanj 2024 12:29