Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Asia - Syria vs Australia - Olympic Stadium, Sydney, Australia - October 10, 2017 - Syria's players react after losing. REUTERS/Steve Christo - SP1EDAA115W38
Steve Christo / REUTERS

KAKAV PEH

VIDEO: ISTINSKI HEROJI OVIH KVALIFIKACIJA ISPALI ZBOG STATIVE U 120. MINUTI Svega par centimetara uništilo je snove o SP-u za ratom napaćene Sirijce!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.10.2017. u 18:40

 • Sirija je nakon dugih i iscrpljujućih, ali i emotivno nabijenih kvalifikacija za SP ipak posustala na pretposljednjoj stepenici. I to onako najbolnije, s nedostatkom malo sportske sreće.

  Ratom napaćena zemlja cijele je kvalifikacije igrala iznenađujuće dobro i stigla do play-offa azijskih kvalifikacija u kojem se sučelila s Australijom. Nakon što je prva utakmica koju je Sirija kao domaćin, kao i u cijelim kvalifikacijama igrala na neutralnom terenu, završila 1:1 u uzvratu je nakon produžetaka slavila Australija 2:1.

  Gledatelji u Sydneyju ostali su šokirani kada je već u šestoj minuti Sirija povela golom Al Somaha, no izjednačio je Tim Cahill samo sedam minuta kasnije. Rezultat se nije mijenjao pa se otišlo u produžetke gdje je u 94. Al Mawas dobio drugi žuti pa su Sirijci morali nastaviti s igračem manje.

  U 109. minuti 37-godišnji Cahill je zabio i drugi svoj gol za 2:1 domaćina, no hrabri Sirijci nisu se predavali i u posljednjoj minuti umalo izjednačili. Omar Al Somah je namjestio loptu na 25 metara i sliovito opalio, a lopta se odbila od stative. Centimetri su dakle dijelili Sirijce od toga da s igračem manje u posljednjim sekundama susreta šokiraju Australce i izbore sljedeći krug.

  Australija će za plasman u Rusiju igrati protiv reprezentacije koja će kvalifikacije u zoni Concacaf završiti na četvrtom mjestu, a kandidati su SAD, Honduras ili Panama.