Alex Livesey/Getty Images / Getty Images
E, AKO OVO NIJE LJUBAV...

VIDEO: KADA POĐE PO ZLU, ON JE VOLI VIŠE OD SEBE Pogledajte kako ranjena legenda prkosi bolesti i herojski spašava domovinu kad je najteže

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 25. ožujak 2017. 08:44

Sjedinjene Američke Države su se 6:0 pobjedom nad Hondurasom u 3. Kolu kvalifikacija za SP (zona CONCACAF), uz briljantno izdanje 34-godišnjeg Clinta Dempseya, vratile u igru za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon uvodna dva poraza.

Dempsey je bio upitan prije utakmice zbog srčanih problema koji ga prate već mjesecima, zbog čega je i propustio prve dvije utakmice kvalifikacija. No, vrag je odnio šalu poslije poraza od Meksika i Kostarike, pa se aktualiziralo pitanje Dempseyeva povratka. Rizična odluka je donesena svega koji dan prije ključnog okršaja, a Dempsey je herojski srušio sve prepreke, stisnuo zube i pomogao domovini kada je bilo najteže i to s tri pogotka. Hat-trickom je oduševio publiku i cijelu naciju koja šalje poruke podrške i divljenja novom heroju.


USA vs Honduras 6-0 ~ All Goals & Highlights by marcelinocortese

Amerika je, inače, ovu 'biti ili ne biti' utakmicu riješila već do predaha s tri gola. Raspoloženi domaćin je u nastavku postigao još tri i upotpunio sjajnu večer. Porazi iz prva dva kola sada manje bole, a k tome, na ruku im je išao i rezultat iz Trinidana i Tobaga. Autsajder skupine je pobijedio Panamu i uskratio joj očekivane bodove, tako da SAD sada zaostaju samo bod i imaju sasvim realne izglede da uhvate neku od prve tri pozicije i izravno se plasiraju u Rusiju.

---------------------------------------------------------------

U trećoj utakmici, Meksiko je pobijedio Kostariku 2:0, a strijelac prvog pogotka bio je Javier Hernandez čime je izjednačio rekord po broju postignutih golova za 'El Tri'.

Majstorijom već u sedmoj minuti Hernandez zvani 'Chicharito' je došao do ukupno 46. pogotka u nacionalnom dresu čime je dostigao učinak Jareda Borghettija. Zanimljivo, nogometaš njemačkog Bayer Leverkusena je do ove brojke došao u 89. nastupu za reprezentaciju, a baš toliko je bilo potrebno i Borghettiju.

Sve je izvjesnije da će 'Chicharito' i prestići Borghettija: tek mu je 28 godina, pred njim je još cijeli niz utakmica i prilika da obilato nadmaši sadašnji učinak.

-------------------------------------------------

MEKSIKO-KOSTARIKA 2:0 (Hernandez 7, Araujo 45)

SAD-HONDURAS 6:0 (Lletget 5, Bradley 27, Dempsey 32,49,54, Pulisic 46)

TRINIDAD I TOBAGO-PANAMA 1:0 (Molino 37)

Rezultati by SofaScore

Linker
10. travanj 2024 23:45