Screenshot
TO MOGU SAMO IGRAČINE

VIDEO: KOLIKO KINEZI PLAĆAJU ZA OVU MAJSTORIJU? Pogledajte fantastičan gol nadolazećeg asa Vatrenih iz sasvim novog kuta!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2017. 17:54

Franko Andrijašević bio je jedan od najboljih u rezervnoj varijanti Vatrenih koja je u polufinalu China Cupa u Nanningu poražena od Čilea ukupnim rezultatom 5:2 nakon izvođenja penala.

Izbornik Ante Čačić u Kinu poveo je igrače iz HNL-a, jedino su Ozobić i Datković bili iz inozemstva, a ta se reprezentacija već u 18. minuti našla u rezultatskom zaostatku. Dugo se činilo kako će Čileanci slaviti već nakon 90 minuta, no Franko je u 77. minuti sjajno iz voleja pogodio za izjednačenje i donio priliku da Hrvatska preko penala izbori finale.

Po mnogima najbolji igrač trenutno vodeće momčadi HNL-a blista ove sezone, a ako je i prije utakmice protiv Čilea postojala mogućnost njegove bogate prodaje u Kinu, što će Kinezi tek reći kada vide gol koji je zabio Čileu.


Chile vs Croatia 1-1 Gol de Franko Andrijasevic...

Prije par dana hrvatski insajder iz Kine nam je u zanimljivom intervjuu otkrio kako bi Franko, ali i drugi bolji igrači iz HNL-a lako mogli bogato prijeći u Kinesku ligu. Sve bi naravno bilo puno lakše da je Hrvatska prošla u finale i eventualno osvojila turnir...

"Super je što u toj priči, uopće nije bitno što se ne radi o najjačoj ekipi. Prvo, HNS će zaraditi golem novac, a drugo, svi ti igrači, pogotovo ako osvoje, mogu se tamo prodati. Vidite, ako budu prvaci, isti će ti ljudi zvati Šukera da im pošalje i druge naše reprezentacije, od U-15 do U-23, da dođu na razne turnire. To znam jer su me zvali neki iz Kine. Na taj se način ondje mogu probiti i naši igrači i treneri. Mene su pitali da im dovedem neke trenere, no iz nizozemske škole jer je ona i dalje brand. Ali ako Hrvatska osvoji turnir, svi će tražiti Hrvate. Kao što su negda dominirali Srbi jer su imali dobar kontakt na političkim razinama. Dakle, na ovom turniru nije dovoljno samo sudjelovati, nego se s pobjedama može napraviti sjajan posao", rekao nam je u najavi turnira Bojan Hodak, vrsni poznavatelj nogometnih prilika na Istoku.

Hrvatska na kraju nije prošla u finale, ali Kinezima će sigurno biti zanimljiva i utakmica za treće mjesto, između njihove vlastite reprezentacije i Vatrenih (subota, 8.35).

Podsjetimo, 25-godišnji Splićanin je trenutno treći strijelac HNL-a s osam golova, jednim manje od Puljića te dva manje od Soudanija. Nakon što je kao igrač Hajduka prešao u Dinamo gdje je slan na posudbe u Lokomotivu, Andrijašević se skrasio u Rijeci koju bi mogao i odvesti do naslova prvaka.

Linker
18. travanj 2024 05:11