REUTERS/Ueslei Marcelino
PRAVA TUČNJAVA NA TRAVNJAKU

VIDEO: LUDA UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO NA COPA AMERICI Messi vrhunskom asistencijom otvorio veliki okršaj pa dobio crveni karton

Argentinci su nakon 30 godina ponovno osvojili treće mjesto na Copa Americi. Gaučosi su poveli pogotkom Sergija Aguera u 12. minuti, a na 2:0 povisio je Paulo Dybala. Na 2:1 smanjio je Arturo Vidal iz jedanaesterca u 59. minuti. Kontroverzna situacija dogodila se u 38. minuti kada su izravne crvene kartone dobili Leo Messi i Gary Medel. U finalu će se u nedjelju sastati Peru i domaćin Brazil.
Piše: HinaObjavljeno: 06. srpanj 2019. 23:39

ARGENTINA - ČILE 2:1 (Aguero 12', Dybala 22' / Vidal 59' p.)

ARGENTINA: Armani - Tagliafico, Otamendi, Pezzella, Foyth - Lo Celso (od 90. Mori), Paredes, De Paul - Aguero (od 81. M. Suarez), Dybala (od 67. Di Maria), Messi

ČILE: Arias - Diaz Huincales, Jara (od 50. Maripan), Medel - Pulgar - Beausejour, Vidal, Aranguiz (od 83. Castillo), Isla - Sanchez (od 17. Junior Fernandes), Vargas

Buran je bio subotnji dvoboj između Argentine i Čilea za 3. mjesto na Copa Americi u Sao Paulu. Argentina je pobijedila 2:1 i kući ide s medaljom.

Sergio Agüero zabio je pogodak u 12. minuti, Paulo Dybala u 22., a Arturo Vidal je u 59. s bijele točke uspio tek ublažiti poraz iz kaznenog udarca koji je dosuđen uz pomoć VAR-a.

No najzanimljiviji trenutak ipak se zbio u 37. minuti, kad su obje reprezentacije ostale bez svojih kapetana. Zbog međusobnog naguravanja isključeni su Gary Medel i Lionel Messi, kojem je to bio tek drugi crveni karton u cijeloj karijeri. Prvi je dobio u debiju za Gauče, 17. kolovoza 2005. godine protiv Mađarske.

Bila je to još jedna gorka pilula za jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Naime, Lionel Messi (32) je s Barcelonom osvojio čak 34 trofeja, a sa Argentinom ima jedno olimpijsko zlato iz 2008. godine. U dresu Argentine izgubio je četiri velika finala, Svjetsko prvenstvo 2014. godine, te tri Copa Americe (2007, 2015, 2016).

U nedjelju u Rio de Janeiru u finalu se sastaju Brazil i Peru.

--------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade.

90' - Posljednji put mijenjaju Argentinci. Umjesto solidnog Lo Celsa u igri je branič Villareala Ramiro Mori.

83' - Posljednja zamjena kod Čilea. Išao je Aranguiz, mijenja ga Nicolas Castillo.

81' - Odmah reagira argentinski trener Lionel Scaloni. Iz igre je izvadio Sergija Aguera, a ušao je Matias Suarez.

80' - Strašna prilika za Argentinu! Aguero je izbio sam pred Ariasa, no argentinski je napadač ovoga puta neprecizan.

67' - Prvi put mijenjaju Argentinci. Izašao je strijelac Paulo Dybala koji nije najbolje prihvatio tu zamjenu, vidjela se golema ljutnja kod argentinskog napadača, a u igru je ušao Angel Di Maria.

59' - GOOOL! Siguran realizator je Arturo Vidal koji je raspalio loptu po samoj sredini gola, a Armani se bacio u stranu.

57' - JEDANAESTERAC ZA ČILE! Lo Celso je napravio prekršaj na Aranguizu na samome rubu šesnaesterca. Paragvajski sudac nije odmah pokazao na bijelu točku, no naknadnim pregledavanjem VAR snimke ustanovio je da je Aranguiz bio na samome rubu kaznenog prostora, a to se smatra sastavnim dijelom šesnaesterca.

50' - Druga zamjena kod Čileanaca. Umjesto Jare u igri je Maripan.

49' - Prilika za Argentinu! Gusto je sada billo, čupali su se Čileanci, no na kraju su uspjeli raščistiti situaciju iako je ostalo upitno je li tu možda bilo govora o najstrožoj kazni zbog prekršaja na Agueru.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Sao Paolu. Nema promjene u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Argentinci su dominirali cijelim prvim dijelom, a dobru igru okrunili su pogocima Sergija Aguera u 12. i Paula Dybale u 22. minuti. Dybala je mogao i svojim drugim pogotkom praktički riješiti susret u 31. minuti, no njegov udarac odlazi pored vratnice. Kontroverzna situacija dogodila se u 37. minuti kada je došlo do naguravanja između argentinskoga kapetana Lea Messija i čileanskoga braniča Garyja Medela, a paragvajski im je sudac obojici odlučio pokazati izravni crveni karton. Spomenimo i da je zbog ozljede u 17. minuti izašao Alexis Sanchez, a mijenja ga bivši Dinamov napadač Junior Fernandes.

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

41' - Pregledavala se VAR snimka, došlo je do naguravanja čilenskog nogometaša i agentinskog kapetana, a paragvajski sudac Mario Diaz de Vivar procijenio je da obojica zaslužuju isključenje! Tko bi ovo očekivao... Leu Messiju je ovo tek drugi crveni karton u cijeloj karijeri!

38' - IZRAVNI CRVENI KARTON ZA LEA MESSIJA I GARYJA MEDELA!

31' - Kakva prilika za Argentince, sada je moglo sve biti gotovo! Dybala je bio u sjajnoj situaciji, no njegov udarac prolazi vrlo blizu lijeve vratnice!

22' - GOOOL! Lo Celso majstorskim dodavanjem pronalazi Dybalu koji lijepim primanjem prolazi čilenasku obranu i pored nemoćnog Ariasa trese mrežu za 2:0!

17' - Prva, i to prisilna zamjena za Čileance. Alexis Sanchez izlazi iz igre, a mijenja ga bivši dinamovac Junior Fernandes.

15' - Još nevolja za Čile. Čini se da se Alexis Sanchez ozlijedio i neće moći nastaviti susret.

12' - GOOOL! Messi je, nakon što je usred sjajnog prodora napravljen prekršaj na njemu, fantastičnom loptom izbacio pola čileanske obrane i uposlio Aguera koji majstorski zaobilazi vratara Ariasa i pogađa za 1:0!

1' - Počela je utakmica na Corinthians Areni u Sao Paolu.

--------------------------------------------------------

Nakon razočaranja u polufinalnim utakmicama, Argentina i Čile danas će u 21 sat odmjeriti snage za utješnu nagradu, treću poziciju na Copa Americi. Argentinu je u Belo Horizonteu svladao domaćin Brazil rezultatom 2:0, dok je branitelj naslova Čile uvjerljivo izgubio od Perua 0:3. Trener Gauča Lionel Scaloni napravit će rotaciju u početnoj postavi pa se tako očekuje start Paula Dybale, Angela di Marije i Giovanija Lo Celsa. Utakmica je to velikih uloga za dvojicu najvećih zvijezda Lionela Messija i Alexa Sancheza od kojih se mnogo očekivalo na ovogodišnjem turniru. Argentinac je mrežu zatresao samo jednom, dok je Čileanac postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

Linker
17. travanj 2024 00:10