CROPIX
NASTAO JE NEOBIČAN HIT

VIDEO: MAMIĆU POSVEĆEN DEVETOMINUTNI EP Poslušajte kako su osuda i njegov bijeg inspirirali mladog hercegovačkog guslara

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2018. 18:54

Zdravko Mamić nerijetko je inspiracija raznim umjetnicima i osobama s ovih prostora, a najnoviji hit u kojem se našao osuđeni savjetnik Dinama djelo je guslara Marka Čolaka.

Mamić je, podsjetimo, prije izricanja nepravomoćne presude po kojoj je dobio šest i pol godina zatvora, otišao u Bosnu i Hercegovinu u kojoj se još uvijek nalazi, a i u kojoj bi se mogao zadržati s obzirom na situaciju u kakvoj bi se našao s povratkom u Hrvatsku.

Mamićev bijeg tako je inspirirao Čolaka koji ga kroz stihove uzdiže i nabraja njegove brojne probleme i dramatične životne situacije.

"Na zadnje se noge uspinjala, cijela vojska bivših komunjara... KOS-ovaca i Orjunaša i njihovih plaćenih pajdaša, pokrenula ova vražja klika, od državnog glavnog odvjetnika... Monstruozna montira se priča, puna laži, podvale i kiča... USKOK tuži a DORH ti presudi, pa ti Zdravko tu pravednik budi... Tužiteljstvo dokaze lažira, sudac igra kako mu se svira...", samo su neki od stihova posvećenih Mamiću.

Linker
19. travanj 2024 09:37