Screenshot: TV O Globo
NEZAMISLIVA TRAGEDIJA

VIDEO: NOGOMETNA TRAGEDIJA POTRESLA SVIJET! POGINULO DESET MLADIH NOGOMETAŠA SLAVNOG KLUBA Pogledajte scene horora iz zraka, požar ostavio pustoš!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. veljača 2019. 12:45

Vijest o velikoj sportskoj tragediji stiže iz Brazila. Deset je mladih nogometaša poginulo, a najmanje su još tri osobe ozljeđene u požaru koji je u petak izbio u trening kampu slavnog nogometnog kluba Flamengo u Rio de Janeiru, javlja televizijski kanala Globo ne navodeći izvore.

Požar je izbio u Ninho do Urubu, u klupskom trening kampu koji je proširen i otvoren prije svega dva mjeseca.

Kako javlja Globo, koji je prikazao zračnu snimku požara već pod kontrolom vatrogasaca, u prostorijama koje su zahvaćene vatrom nalazili su mladi nogometaši u dobi od 14 do 17 godina.

"Djeca mlade momčadi Flamenga su spavali u trenutku izbijanja požara", izjavio je za Globo News vatrogasac Douglas Henaut.

Igrači prve momčadi Flamenga trebali su početi s treningom u Ninho do Urubu u 9,30 sati po lokalnom vremenu.

Požar je izbio nakon što je grad danima bio pod obilnim padalinama u kojima je poginulo šest osoba.

Klub iz kojeg su ponikli Zico, Junior i Leonardo, Flamengo je jedan od kluibova najvećom navijačkom bazim u Brazilu i dobro je poznat diljem svijeta.

Poruke sućuti odmah su izrazili brazilski nogometni divovi Fluminense, Botafogo i Vasco da Gama, a oglasili su se i velikani Romario, Zico...

"Kakva strašna vijest iz trening kampa Flamenga. Šaljem izraze sućuti obiteljima mladih nogometaša i Flamengu. Prekinuti su snovi, uništene obitelji...", napisao je Romario.

"Kakva tragedija u kampu Flamenga. Kakav je samo šok primiti primiti ovu vijest ovdje, na drugoj strani svijeta. Neka Bog utješi obitelji koje su izgubile svoju djecu, unuke, braću, nećake, rođake... Ti dječaci su sanjali veliku budućnost, a mnogi od tih snova bili su i pomoći svojim obiteljima. Životi su izgubljeni. Neka crno-crvena nacija ima snage i vjere da prevlada ovaj trenutak", poručio je legendarni Zico.

Linker
22. travanj 2024 02:43