Zeljko Hajdinjak / Cropix
POGLEDAJTE STRAŠNU AKCIJU

VIDEO: NOVI SUPERTALENT HR NOGOMETA! MLADI DINAMOVAC IZVEO POTEZ DANA U LIGI PRVAKA: 'On je 'novi Ademi', pretrčao je cijeli teren, sve predriblao...'

IGOR JOVIĆEVIĆ Trener mlade i druge momčadi Dinama ne želi pričati o čudnom odlasku Ajdina Hasića, ali zato najavljuje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. listopad 2018. 12:47

Nisu samo momci Nenada Bjelice u europskim natjecanjima. Mlada momčad Modrih također sjajno gura, novom uvjerljivom i nadahnutom izvedbom ponovno je svladala rumunjski Viitorul plasiravši se u 2. kolo UEFA-ine Lige mladih. Plavi su u prvom ogledu u Rumunjskoj slavili s 1:0, a uspješni su bili i ovoga tjedna u uzvratu u Zagrebu s 2:0. Modre u sljedećim obračunima čeka Astana, 7. i 28. studenog. Ako se prođe i to, slijedi play-off, pa osmina finala...

Mlade i talentirane mladiće vodi Igor Jovićević, trener koji sjedi na - dvije stolice! Osim mlade momčadi Igor vodi i drugu momčad Dinama koja je vodeća u Drugoj ligi.

Sjajno došlo iskustvo

- Uživam u tome... Samo trebaš imati adekvatne ljude oko sebe koji jednako razmišljaju, organizacijski se dobro posložiti. Ali bio sam u takvoj situaciji u Ukrajini, u Karpatima, kad sam paralelno vodio dvije momčadi, U-19 i U-21, a usput sam bio i sportski direktor! Bio sam tamo trener kameleon! Ali ta Ukrajina je za mene bila pravi “master class”, sjajno mi je došlo to iskustvo. Dakle, već sam bio u sličnoj situaciji - kaže nam Jovićević

Gjirin izvanredan solo-prodor možete pogledati na 1.41.20

Opisuje nam kako je raditi trenerski posao na dva mjesta...

- Šestorica igrača igraju Drugu HNL, a kad se spajamo s juniorskom Ligom prvaka, uzimamo četvoricu igrača Tomislava Rukavine, trenera juniorske momčadi. Sad smo uzeli Radonju i Hrvoja, te Julardžiju i Pavlaka. Ostali igraju kod mene, Horkaš, Šutalo, Franjić, Ćuže, Baturina, Marin... Posljednju utakmicu u uzvratu s Viitorulom igrao je Marko Gjira.

Upravo je Gjira bio autor najspektakularnijeg poteza na utakmici, uzeo je loptu na svojoj polovici, predriblao sve pred sobom, pretrčao skoro cijeli teren i onda asistirao za pogodak koji je zabio Ćuže.

Takvi potezi rijetko se viđaju...

- Da, Marko je u toj akciji fantastično preuzeo inicijativu, iznenadio je sve nas. S pozicije lijevog beka je poput Marcela ušao u sredinu, a kad je vidio da mu se otvorio prostor, prošao je cijeli teren u driblingu i na drugoj vratnici pronašao Ćužea. Gjira je polivalentan igrač kojeg krasi jaka karakterna crta, on je pravi momčadski igrač, ademijevskog duha. Takve igrače voli svaki trener i svaka momčad. Može pokriti poziciju zadnjeg veznog i poziciju beka. Bilo bi dobro da se u dogledno vrijeme profilira na nekoj poziciji.

Ludbreg, 190517
Na stadionu u Ludbregu igra se zavrsnica Kupa Hrvatske za mladje kategorije. GNK Dinamo - HNK Hajduk, juniori.
Na fotografiji: Cuze i Marko Gjira
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix

Imamo kvalitetu

Dinamo, dakle, ima još jednog Arijana Ademija. A poveznica je - zemljopisna. Marko Gjira je iz Skradina, a rođen je u Šibeniku, baš kao i kapetan Modrih. Kad se radi o juniorskoj Ligi prvaka, Modre očekuje isto putovanje koje su imali seniori.

- Očekuje nas dugo, dugo putovanje u Astanu. Putujemo u ponedjeljak, a vraćamo se u četvrtak. A nakon toga u Drugoj HNL igramo s Dragovoljcem, bilo bi dobro da tu utakmicu odgodimo barem na jedan dan.

Kad Jovićevića pitamo za ambicije mlade momčadi Dinama, kaže:

- Naše ambicije su doći što dalje. Idemo utakmicu po utakmicu. Kvalitetni smo, svjesni smo svoje snage, dobro ćemo se pripremiti, prvo za Astanu. Igramo na umjetnoj travi, biti će malo nezgodno, treba se dobro pripremiti.

Ludbreg, 190517
Na stadionu u Ludbregu igra se zavrsnica Kupa Hrvatske za mladje kategorije. GNK Dinamo - HNK Hajduk, juniori.
Na fotografiji: Cuze i Marko Gjira
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix

U Drugoj HNL Jovićevića momčad je na prvom mjestu.

- Druga liga posve je izjednačena. Veseli nas da smo u vrhu, da smo konkurentni. Najmlađa smo momčad u ligi. Naš proces razvijanja je apsolutno svrsishodan. Igramo protiv starijih, s mladim dečkima i nekim nešto starijima koji im daju ravnotežu. Pokušavamo se nametnuti svakom protivniku. Nekad odigramo vrhunsku utakmicu, ali mladi igrači znaju oscilirati, pa ponekad ode priča u “krivu stranu”. Međutim, u toj momčadi zaista ima krasnog materijala za budućnost.

Predani rad

Jovićević zaključuje...

- Kad vidim te dečke, ja se napunim energijom. Radimo puno, a kad ih vidim kako dolaze na trening, kako predano rade, meni raste samopouzdanje. Ne bih sad posebno o imenima, ali tu su sjajni dečki Horkaš, Marin, Šutalo, Franjić, Baturina, Ćuže, Gjira...

Pitalo smo Jovićevića ponešto i o Ajdinu Hasiću, koji je na čudan način otišao iz Dinama.

- Sigurno da nam kao profil igrača nedostaje, ali njega više nema i tu bih ja završio svaku priču!

Linker
24. travanj 2024 09:24