Darko Tomas / CROPIX
PROJEKTI HNTV-a

VIDEO: OVO SU SPORTSKI DOKUMENTARCI KOJE MORATE POGLEDATI Ovaj vikend premijere filmova o srebru Vatrenih i Dinamovom proljeću

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. srpanj 2019. 20:56

Ovog je vikenda HNTV (Hrvatska nogometna televizija) pripremila dva sjajna filma. U predvečerje našeg Superkupa premijerno je emitiran film “Dinamo, san koji je trajao 49 godina” (kojeg na programu HNTV-a možete pogledati i nakon utakmice). Prošle godine na startu sezone HNTV je krenuo je pratiti Modre na svim utakmicama, ne znajući da će na koncu sve ispasti tako sjajno za momčad Nenada Bjelice.

- Pokazalo se kao pun pogodak jer smo ispratili jednu povijesnu sezonu. Snimanja su trajala praktički cijelu sezonu, od utakmica u skupini Europske lige, do ogleda u Plzenu i Lisabonu. Kamera HNTV-a je uvijek bila uz Dinamo. Sve smo objavljivali u našem programu, a na kraju smo pripremili film koji je kronologija velike sezone. Baš svaki igrač Dinama je u njemu kazao po neku rečenicu o svojim dojmovima, istaknuo koja je bila najveća kvaliteta te uspješne generacije te kakvi motivi su ih nosili do velikog trijumfa. Eto, prije utakmice Superkupa emitiran je film, a bit će repriziran za one koji su ga propustili premijerno pogledati - kaže nam izvršni producent i idejni začetnik filmova Ivica Blažičko.

Priča Zlatka Dalića

Drugi film se zove “Vatreno srebro”, a premijerno će biti prikazan u nedjelju, naravno na HNTV-u (21.00).

- Naša ekipa je prošle godine uz reprezentaciju bila u Rusiji na Svjetskom prvenstvu. Imala je mogućnost biti najbliže Vatrenima, pratiti ih na njihovim putovanjima. Taj film je također kronika uz izjave najvažnijih aktera o svemu onome što se događalo prije, za vrijeme i nakon Svjetskog prvenstva, kad se reprezentacija vratila u Zagreb. Radi se o lijepom i vrijednom dokumentu jednog vremena, a vjerujem da će se mnogi naježiti kada vide te scene iz Rusije, hrvatske navijače koji su tamo bili te razmišljanja naših reprezentativaca, njihove izjave i priče. Naravno, tu je i priča Zlatka Dalića o svemu onome što se događalo. Zapravo, oba dva filma su kronike, Dinamova cijele sezone, a reprezentativna jednog velikog natjecanja.

1.000 rezova u 80 minuta

Čovjek koji se pod oba filma potpisuje kao izvršni producent spomenuo je kako je filmove odradila kompletna ekipa HNTV-a.

- Poseban teret kad se radi o filmu o Vatrenima iznijeli su Mila Horvat, Anđelko Kecman, Goran Ciglar i Saša Jelovčić. Goran je bio snimatelj i montažer, Saša je bio glavni snimatelj. Mila i Anđelko su bili uz reprezentaciju, pratili su sve što se događalo i snimali izjave. Divovski posao u montaži odradili su Domagoj Glavak i Zlatko Mijoč. U filmu o Dinamovom snu ima više od tisuću rezova u 80 minuta, a to je uistinu nešto posebno. No, kao i u svim projektima HNTV-a, svoj su udio dali svi članovi te male ekipe koja broji tek 13 ljudi, uz veliku tehničku podršku ekipe iz Master filma - rekao je Ivica Blažičko.

Linker
19. travanj 2024 04:07