Screenshot: Youtube
POBJEDA ZA KRAJ PRIPREMA

VIDEO: POGLEDAJTE SPEKTAKULARNE ŠKARICE DINAMOVOG MAJSTORA U UVJERLJIVOM TRIJUMFU Gledatelji na tribinama dugo su pljeskali fantastičnom potezu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. siječanj 2020. 16:23

Majstorske škarice Damiana Kadziora bile su najspektakularniji događaj utakmice. Poljak kao da je studirao kako to izvodi Bruno Petković. Nakon centaršuta Gojaka, Andrić je krenuo u skok, ispred njega je loptu odbio vratar Žarkov, a onda je Kadzior s desetak metara iskosa škaricama pogodio mrežu, suprotni kut. Gledatelji na tribinama dugo su pljeskali ovom fantastičnom potezu za najprobirljivije nogometne sladokusce.

Prije toga, u samoj završnici prve dionice, Modri su nakon nadmoćne igre uspjeli zabiti iz - jedanaesterca. Leovac je centrirao, rukom je u šesnaestercu igrao Mišić, a s bijele točke sigurno je pogodio Petković. Treći pogodak također je bio prekrasno nogometno djelo. Petar Stojanović je kao na motoru prohujao bokom, centrirao je, a Gojak je poput pravog centarfora iz trka pogodio mrežu. Kao i nešto kasnije Nikola Moro. Kadzior je centrirao iz kornera, na loptu je u skoku krenuo Perić, ali je u naletu iza njega nebeski visoko skočio Moro i glavom zabio loptu u mrežu. Da se bavi košarkom, s ovakvim odrazom Nikola bi zakucavao s crte za slobodna bacanja.

Dinamo se tako uvjerljivom pobjedom i dobrom igrom oprostio od rovinjskih priprema. U ovom zimskom trenažnom razdoblju dečki Nenada Bjelice odigrali su pet utakmica, pobijedili su ZTE (2:0) u Maksimiru, te Slovacko (2:1), Orijent (2:0) i Koper u Rovinju, dok su s Lokomotivom odigrali neodlučeno (1:1).

Pogodak Kadziora pogledajte oko 01:07:00 na videu:

Bjelica je na teren izveo najjače snage od prve minute, dok su mlade snage bile u Zagrebu gdje se spremaju za nedjeljni let na Otok, gdje u Premier League International Cupu u ponedjeljak igraju protiv Leicestera. Na malim tribinama na Valbruni sjedili su ozlijeđeni Atiemwen i Kulenović, a jedan do drugog narazdvojni šibensko-skradinski par defenzivnih veznih, Ademi i Đira. Mladi Marko Đira, koji je bio izvrstan na ovim pripremama, nije imao sreće. Prvo mu je nakon jednog udarca ispao zub, a onda se i ozlijedio. Ništa strašno, ali Bjelica nije želio riskirati. Moubandje, Gavranović i Moharrami su trenirali iza gola dok se igrala utakmica.

Strijelac spektakularnog pogotka Kadzior imao je i zicer u prvom poluvremenu. Majstorski ga je uposlio Petković, ali je Poljak sam samcat pred vratima pogodio vratara. Nakon toga je i Ivanušec dobro pucao, isto tako i Gojak. Koper se uglavnom branio, pokušavao je iz kontranapada ugroziti Livakovića, ali Dinamova obrana iz Lige prvaka lako je to rješavala. Doduše, pogodila je slovenska momčad gredu. Mohamed je s centra ispucao loptu koja je dugo letjela zrakom, Livaković je sve mirno pratio i činilo se kao da je namjerno pustio da se spusti na gredu, znao je da ne može u mrežu...

DINAMO - KOPER 4:0

ROVINJ SC Valbruna. Gledatelja 200. Sudac: Mateo Čalić. STRIJELCI: 1:0 - Petković (45-11m), 2:0 - Kadzior (49), 3:0 - Gojak (66), 4:0 - Moro (79).

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, Perić, Leovac - Moro - Kadzior, Ivanušec, Gojak, Oršić (od 77. Mišković) - Petković (od 46. Andrić).
Trener: Nenad Bjelica.

KOPER: Nenezić - Žužek, Hadžić, Jozinović - Jelić-Balta, Perić - Baša, Galešić, Čirjak - Džermanović (još su igrali: Žarkov, Badžim, Cerovec, Zyba, Mohamed, Čavalić, Vranješ, Ofsenek, Šolaja, Meštrić). Trener: Miran Srebrnič

Linker
22. travanj 2024 07:50