Mario Mandžukić
 Reuters / Giorgio Perottino Livepic
ZANIMLJIVO U ITALIJI

VIDEO: PREOKRET JUVENTUSA NAKON PUNO MUČENJA Užasna večer vratara: Buffon primio pacerski gol, Dybala dobio poklon za pobjedu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2016. 01:07

Nogometaši Juventusa povećali su prednost na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva na pet bodova ispred najbližeg pratitelja Rome zahvaljujući 2-1 (1-1) domaćoj pobjedi protiv Udinesea u susretu 8. kola.

Juventus se namučio, ali je na krilima dvostrukog strijelca Paula Dybale ipak došao do četvrte uzastopne ligaške pobjede i zadržao pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu. Udinese je u Torino stigao s novim trenerom Luigijem del Nerijem i poveo pogotkom 20-godišnjeg Čeha Jakuba Jankta u 30. minuti. Prije toga veliku šansu imao je Mario Mandžukić, starter Juventusa, koji je bio sam pred vratarom Orestisom Karnezisom i pucao preko vrata.

Dybala je uspio izjednačiti u 43. minuti golom iz krasnog slobodnjaka. Pobjedonosni pogodak argentinski napadač zabio je u 51. minuti nakon neopreznog starta Rodriga de Paula na Alexu Sandru, potpuno nepotrebnog kaznenog udarca. Dybala nije imao milosti, s bijele točke pogodio je mrežu. Juventus je igrao slabo, no dovoljno za pobjedu, imao je i sreće jer je Udinese pogodio i vratnicu.

Mandžukić je igrao do 66. minute kad ga je zamijenio Gonzalo Higuain, dok Marko Pjaca nije konkurirao za sastav Stare dame zbog ozljede. Kod gostiju je već po tradiciji Andrija Balić ostao na klupi s koje je u 55. minuti umjesto tragičara De Paula ušao Stipe Perica. Bio je u nekoliko zanimljivih situacija i zaradio je žuti karton.

-------------------------------------------------------------------

Roma je derbiju kola kao gost svladala Napoli sa 3-1 (1-0).

Junak pobjede Rome bio je bosanskohercegovački reprezentativni napadač Edin Džeko koji je postigao prva dva pogotka na utakmici, u 43. i 54. minuti. Kalidou Koulibaly je u 58. minuti uspio vratiti nadu Napoliju u pozitivan rezultat, ali je Mohamed Salah u 85. vratio Romi prednost od dva gola razlike.

Hrvatski nogometaši Ivan Strinić i Marko Rog su drugi uzastopni poraz Napolija u Serie A odgledali s klupe za pričuve.

Roma je ovom pobjedom preskočila Napoli na ljestvici i sada je druga sa 16 bodova, dok je Napoli treći sa 14.

Pescara i Sampdoria su odigrale 1-1 (1-1) u utakmici u kojoj je oba gola postigao domaći stoper Campagnaro. On je prvo u 12. minuti zatresao vlastitu mrežu, a onda u 23. i suparničku.

Dario Župarić igrao je za Pescaru od 54. minute, dok je Ante Budimir odigrao čitav susret za Juventus.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
27. travanj 2024 05:21