screenshot

DADO PRŠO

VIDEO: PROSLAVLJENI VATRENI ZA HNTV: Monaco je fenomenalan, bolji nego u moje vrijeme, a francuski talenti mogu od naših dosta toga naučiti

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.05.2017. u 16:59

 • Dolazak Dade Prše na Europsko U-17 prvenstvo koje se upravo odigrava u Hrvatskoj, iskoristila je ekipa HNTV-a za veliki intervju s bivšim reprezentativcem koji je nakon završetka karijere jako malo u medijima.

  Što radi Dado Pršo u životu?

  - Živim u Francuskoj, bavim se menadžerstvom, najviše po Francuskoj, ali pomalo dolazim i na hrvatsko tržište, gledam ovdašnje talente.

   

  Kako vam se sviđa U-17 prvenstvo?

  - Vidio sam na ovom turniru dosta reprezentacija, dosta zanimljivih igrača, ali u ovoj dobi još je dosta teško reći tko će postati pravi igrač. Puno parametara je kod klinaca u igri, pitanje je kamo će ih odvesti tijelo, glava, a onda još stotina detalja... Za godinu-dvije će netko tko je ovdje bio najbolji, ostati tu gdje je i sada, a netko tko ovdje nije bio ni blizu, može biti najbolji.

  Rijeka igra najbolje

  Kakvi su vam naši talenti?

  - Mi imamo bolju nogometnu inteligenciju od francuskih talenata, a oni su jači tjelesno, premda sve više i Francuzi paze na talent te tehnički razvoj igrača. Uglavnom, francuski talenti mogu dosta toga naučiti od naših.

  Gledate li naše prvenstvo?

  - Pratim hrvatske lige, ne samo najbolju, često tu navratim... Kek je u Rijeci napravio odličan posao koji će sada doći na naplatu, jer Rijeka igra najbolji nogomet. Ima individualce, ali ima i igru. Za hrvatski je nogomet dobra ova neizvjesnost, nadam se da će i Osijek i Hajduk ući u utrku s Dinamom i Rijekom.

  Kakvi su hrvatski treneri?

  - Ima talentirane trenere, ne mislim da je trenerski rad u Hrvatskoj slabiji nego u Francuskoj. Samo, mi imamo daleko slabije uvjete i stalno mislimo da je vani uvijek bolje nego doma. A nije baš uvijek tako...

  Bili ste igrač Monaca koji je pravi europski hit?

  - Monaco sada igra fenomenalan nogomet, možda i najbolji u povijesti kluba. U moje vrijeme nismo bili tako dobri, ali bili smo velika klapa, imali smo srce i zato smo došli do finala Lige prvaka.

  Dado Pršo se sjetio i prvih igračkih dana, neuspješnih pokušaja u Zadru, Hajduku i Pazinki. U jednom trenutku završio kao automehaničar u Francuskoj. Na njegovu sreću, nastavio je igrati za lokalni amaterski klub, vidio ga je Monaco, a ostalo je povijest. Ostao je upamćen kao igrač koji je Deportivu u Ligi prvaka zabio četiri gola u jednoj utakmici.

  Glava je znala zakazati

  - Imao sam talent uvijek, ali jedno vrijeme nisam imao glavu, a bez nje je nemoguće uspjeti. Trebalo je ostati uporan, čvrst i maksimalno se uhvatiti posla. Držala me ljubav prema nogometu i, eto, sve mi se vratilo.

  Dotaknuo se i Vatrenih.

  - Neupitno idemo u Rusiju, imamo sjajnu reprezentaciju, igramo odlično.

  Planovi za budućnost?

  - Biti uspješan menadžer, posebno na relaciji Francuska - Hrvatska. Naše talente odvesti tamo, a Francuze kojima je njihova liga prejaka, dovesti u Prvu HNL.